Hits van Boudewijn de Groot verpakt in musical over onmogelijke liefde in De Meerse

24 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - René van Kooten speelt Jimmy, de hoofdrol in 'Onder de groene hemel', een nieuwe musical over een onmogelijke liefde. Onder de Groene Hemel' is te zien op donderdag 15 en vrijdag 16 januari (try-out) om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969, het jaar van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel, de bezetting van het Maagdenhuis, de oprichting van de Kabouterpartij en Aktie Tomaat. Jimmy moet nog geboren worden. Zijn toekomstige ouders Barbara (Sophie Veldhuizen), een keurige gymnasiaste en Berend (Thomas Cammaert), een echte hippie, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn ouders bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde...? 'Onder de Groene Hemel' is te zien op donderdag 15 en vrijdag 16 januari (try-out) om 20:15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Aan de basis van deze musical staat het schitterende en oeuvre van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. De lijst van hits die de jeugdvrienden in de jaren '60 en '70 maakte is eindeloos en indrukwekkend; stuk voor stuk prachtige liedjes met ijzersterke teksten. Hun hits worden live gespeeld door een band onder leiding van gitarist Marcel de Groot. 'Onder de groene hemel' is geschreven en geregisseerd door Koen van Dijk ('Cyrano', 'AMANDLA! MANDELA') en de muziek is opnieuw bewerkt door Jeroen Sleyfer ('Hij Gelooft in Mij', 'HEMA de musical', 'Soldaat van Oranje').

De Meerse grote zaal

Donderdag 15 en vrijdag 16 januari, 20.15 uur.

www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie