Nieuwe film van makers 'Intouchables' in Het Oude Raadhuis

24 december 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - 'Samba' is de nieuwe film van de regisseurs van 'Intouchables'. Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk en probeert sindsdien deel uit te maken van de Franse maatschappij. Maar zolang hij geen legale status heeft, wordt dit een lastige opgave. 'Samba' is op zondag 11 en dinsdag 13 januari om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Dan ontmoet hij Alice, een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Samba doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen, terwijl Alice haar best doet haar leven weer op de rails te krijgen, als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie waar ze werkt met illegalen. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. Maar wat als het leven meer fantasie bevat dan zij in huis hebben? 'Samba' is op zondag 11 en dinsdag 13 januari om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

De titelrol wordt gespeeld door Omar Sy, die eveneens een hoofdrol had in 'Intouchables'. De rol van Alice wordt vertolkt door Charlotte Gainsbourg ('3 Coeurs', 'Melancholia', '21 grams'), Verder met: Tahar Rahim, Izïa Higelin e.a. De film is gebaseerd op het boek 'Samba pour la France' van Delphine Coulin.

De Filmkrant over Sy, Gainsbourg en Rahim: "Het drietal speelt de sterren van de hemel." De Volkskrant: "Vooral knap is hoe de regisseurs de ingewikkelde en impopulaire vluchtelingenproblematiek schetsen. Ze tonen een wereld die illegalen nodig heeft voor ellendige klussen, maar wel eist dat ze onzichtbaar blijven."

Het Oude Raadhuis

Zondag 11 en dinsdag 13 januari - 20 uur

www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie