Burgemeesters Haarlemmermeer en Zaanstad wisselen paar weken van plek

3 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer en zijn collega Geke Faber van Zaanstad wisselen in de tweede helft van januari twee weken van plek. Dat heeft burgemeester Weterings vrijdag bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Het werd even stil in de Burgerzaal toen de Meerse burgemeester meldde dat hij Haarlemmermeer gaat verlaten. "Schrikt u niet", zo voegde hij er direct aan toe. "Het is maar voor kort. Weterings en Faber worden officieel beëdigd door de commissaris van de koning in Noord-Holland, Johan Remkes, om in Zaanstad en Haarlemmermeer als waarnemer aan de slag te gaan.

Voor zover bekend is dit de eerste keer in bestuurlijk Nederland dat burgemeesters officieel van stoel ruilen. "Wij zien beiden uit naar het opdoen van nieuwe ervaringen",zei Weterings vrijdag. "We willen leren van werkwijzen in een andere gemeente, een andere organisatie en relevante netwerken elders in onze Metropoolregio."

De meeste bezoekers van de nieuwjaarsbijeenkomst reageerden opgelucht dat burgemeester Weterings maar tijdelijk zijn biezen pakt. De eerste burger van Haarlemmermeer stelde zijn toehoorders gerust. "Met uitzondering van deze twee weken wil ik Haarlemmermeer natuurlijk helemaal niet missen."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie