'Op een haar' in Het Oude Raadhuis

4 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Intgeniep met hun buitengewone cabaretvoorstelling

HOOFDDORP - 'Op een haar' is een buitengewone cabaretvoorstelling over Johan, wiens lottogetallen er alle zes wel héél dichtbij waren. "Hoe nipt kan het zijn!", riep hij tegen Hubert. Over Sofie, die een naam verzon, een wiegje kocht, een kinderkamer schilderde en nét niet zwanger bleek te zijn. Over solliciteren en tests. Christa had nét geen sympathieke persoonlijkheid. Geen baan helaas. Allemaal dingen die er voor zorgen dat iets net niet lukt, op een haar na. In 'Op een haar' vertellen de mannen van Intgeniep over kleine pech, maar ook over klein geluk. De gevolgen zijn groot. Over hoe het fenomeen 'nipt' je te grazen neemt, maar je ook ontzettend kan helpen. Over een realiteit die absurder is dan fictie. Een cabaretvoorstelling met typisch geniepige ingrediënten. Intgeniep is met de reprise van 'Op een haar' te zien op zaterdag 17 januari om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Intgeniep bestaat uit Jo Tambuyzer, Wouter Voorspoels en Maarten Schuermans. De drie Belgische mannen serveren bevreemdende herkenbaarheid, met een heerlijk absurde saus, onvoorspelbare nasmaken en meeslepende muzikaliteit. "Met 'Op een haar' is het de bedoeling te verrassen, eerst onszelf, en dan, veel belangrijker, vooral u." In 2003 dingt Intgeniep voor het eerst mee naar een prijs op het Nederlands Cabaretfestival, hier halen zij de halve finales. In 2007 weet het cabarettrio in de finale van het Leids Cabaret Festival te komen. De tweede plaats die zij halen wordt beloond met een tournee in het hoog aangeschreven Cabarestafette circuit. In 2009 werd Intgeniep winnaar van de Publiekprijs van het Belgische Humorologieconcours.

''Het trio Intgeniep (…) bracht een bonte verzameling sketches en liedjes waarbij ze een vernuftig spel speelden met de werkelijkheid en het publiek" (Trouw).

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 17 januari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie