Prachtig acteerwerk in 'My Old Lady' in Het Oude Raadhuis

4 januari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP - In 'My Old Lady' maken we kennis met Mathias Gold, een berooide New Yorkse schrijver, die van zijn vader een waardevol appartement in Parijs erft. Hij reist direct naar de Franse hoofdstad met het doel dit te verkopen. Daar ontdekt hij echter dat een oude dame, Mathilde, met haar dochter Chloé in het appartement woont. Zijn vader heeft het ooit gekocht volgens een regeling die de Fransen 'viager' noemen. Het huis wordt voor een laag bedrag gekocht en de oude bewoner mag er blijven wonen. Ook krijgt deze nog eens een maandelijkse bijdrage. Mathias zou het huis dus pas na Mathilde's overlijden kunnen verkopen. En dit is niet de enige verrassing voor Mathias, die tot de ontdekking komt dat hij zijn vader nauwelijks heeft gekend. 'My Old Lady' is op zondag 18 en dinsdag 20 januari om 20 uur te zien in Het Oude Raadhuis.

Kevin Kline, Maggie Smith ('The Best Exotic Marigold Hotel', 'Harry Potter') en Kristin Scott Thomas ('Dans la Maison', 'Haar naam was Sarah') spelen de hoofdrollen in 'My Old Lady'. Dit humoristisch en ontroerend drama is het speelfilmdebuut van regisseur Israel Horovitz en de verfilming van zijn bekroonde toneelstuk 'Très chère Mathilde'. Horrovitz heeft al meer dan zeventig toneelstukken op zijn naam staan en schreef ook al eerder enkele filmscenario's.

"Het is een feest naar Kevin Kline en Kirstin Scott Thomas te kijken." (De Volkskrant***). En "Maggie Smith is op dreef", aldus NRC Handelsblad. De VPRO Gids voegt daar aan toe: "Komisch en ontroerend".

Het Oude Raadhuis

Zondag 18 en dinsdag 20 januari - 20 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie