Ruim een jaar wachten op oplaadpalen

8 januari 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP - Uitvaartondernemer Simon Westerveld uit Hoofddorp wacht al ruim een jaar op oplaadpalen voor elektrische auto's. Tot zijn grote teleurstelling is de gemeente echter niet zo snel met de voorzieningen, hoewel de ambities hoog zijn. De praktijk is anders, weet Westerveld nu uit eigen ervaring.

De Hoofddorpse ondernemer schafte al in 2013 twee elektrische auto's aan voor zijn bedrijf. Goed voor het milieu en ook nog handig in gebruik, zo stond Simon Westerveld voor ogen. Hij diende kort erna een aanvraag bij de gemeente in voor het plaatsen van oplaadpalen bij zijn bedrijf aan de Fortweg en bij zijn woning in Bornholm en bij de woning van zijn medewerker in Nieuw-Vennep.

Ruim een jaar later heeft Westerveld nog altijd niets gehoord van de gemeente. "Ik zie of hoor al meer dan een jaar helemaal niets. Autodealer Theo Hoeke heeft ook van alles geprobeerd om een en ander voor elkaar te krijgen. Hij heeft er zelfs contact over gehad met een wethouder. Maar het heeft allemaal niks geholpen."

Voor de uitvaartondernemer zit er daarom niks anders op dan zijn elektrische auto's vanuit zijn bedrijf of vanuit huis op te laden. Dat is een heel gedoe, waarbij de elekticiteitskabels enige tijd op de stoep liggen. Dat geeft soms overlast. Simon Westerveld hoopt daarom dat de oplaadpalen alsnog spoedig kunnen worden geplaatst.

De ondernemer is erg verbaasd dat het zo'n heksentoer is om een oplaadpaal voor je deur te krijgen. De gemeente laat namelijk al geruime tijd weten een warm voorstander te zijn van duurzaam energiegebruik en het rijden in elektrische auto's.

Niet zo positief

Volgens Simon Westerveld staat Haarlemmermeer er bij energieleverancier Nuon helemaal niet zo positief op als het om realiseren van oplaadpunten gaat. In Amsterdam en Amstelveen zou dat veel makkelijker gaan.

Eind 2013 gaf de gemeente nog groen licht voor het plaatsen van 50 extra oplaadpalen in Haarlemmermeer. Wethouder John Nederstigt van Duurzaamheid toonde zich toen erg optimistisch over de groei van het aantal elektrische auto's in de polder.

Er gaat echter nogal wat tijd overheen voordat ambities in de praktijk kunnen worden gebracht. Maar er gloort hoop voor de wachtende ondernemer, want de gemeente heeft een positief besluit genomen over het plaatsen van 40 oplaadpunten. Of daarmee ook de aanvraag van Westerveld eindelijk wordt gehonoreerd, is onduidelijk. Hij heeft tot deze week nog niks van de gemeente gehoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie