'TOF' van Mark van de Veerdonk is meer dan tof

6 februari 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Mark van de Veerdonk is een beest van een cabaretier die om het jaar een nieuwe en uiterst scherpe show naar de bühne brengt. 'TOF' is alweer cabaretvoorstelling nummer 14 voor de geboren Slabroeker. Geheel vertrouwd is ook 'TOF' weer heerlijk Veerdonkiaans. Verbaal vuurwerk vol onverwachte grappen, belachelijke anekdotes, improvisaties op actualiteit en onmogelijke verdraaiingen. Uiteraard heeft Mark zijn improvisaties over de lokale actualiteit weer Veerdonkiaans goed voorbereid. Centraal staat ook nu een ingenieus decorstuk, waar hij in, op en deze keer ook onder speelt. Nee, geen telefooncel, toilet of halve oldtimer maar iets heel anders. Wat? Nou, het is in ieder geval TOF. 'TOF' is op zaterdag 28 februari om 20.30 uur te zien in de kleine zaal in De Meerse.

Mark van de Veerdonk heeft schoon genoeg van al dat gesomber. De een moet zijn huis verkopen om zijn hypotheek te kunnen betalen, een ander kan slechts nog met moeite zijn veters strikken omdat het harde stukje aan het uiteinde weg is - allemaal heel erg - maar waarom moet iedereen zo doorzaniken over al dat klein leed? Spreek je iemand dan gaat het binnen de kortste keren over zijn vastgelopen afritsrelatie, die onleesbare IKEA montage-instructie of andere mislukte mensdaden tegen de misselijkheid. Volgens de Brabantse cabaretier is er onderhand genoeg gezeurd. In 'TOF' belooft Van de Veerdonk enkel positieve verhalen en gedachten voor het voetlicht te brengen. Deze kersverse show wordt dus, als het goed is, een ware verademing.

Mark van de Veerdonk was eerder te zien in De Meerse en Het Oude Raadhuis met 'Tolaat de vlogodre kiwjt', 'Ranjaneurose', 'Lui oog gezocht' en 'Weltebarsten'.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 28 februari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie