Geweldige cast speelt 'Liefdeslied'

6 februari 2015 om 00:00 Nieuws

Kwetsbaarheid van leven en liefde

HOOFDDORP De ijzersterke cast van het toneelstuk 'Liefdeslied' bestaat uit Anneke Blok ('God van de Slachting'), Beppie Melissen (Carver, Jiskefet, 'Gooische Vrouwen') Paul R. Kooij ('God van de Slachting') en Astrid van Eck. Onder het label Wittenbols & Ligthert bouwen schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert onverstoorbaar aan hun inmiddels imposante oeuvre, waaronder recentelijk 'Honingjagers' (met o.a. Astrid van Eck winnares Colombina 2013) en 'Vette Dinsdag'. 'Liefdeslied 'is te zien op woensdag 25 februari om 20.15 uur in de grote zaal van De Meerse.

Een gesloten kantine in de hal van een provinciaal ziekenhuis. Het is midden in de nacht. Vier mensen waken bij de mooie, jonge Raaf. Zijn vrouw, zijn moeder, de nachtzuster en een rechercheur. Raafs toestand is zorgelijk. Gaandeweg de nacht wordt duidelijk dat wat een auto-ongeluk leek, misschien allesbehalve een ongeluk was. Raaf blijkt veel geheimen te hebben. Zo worden alle vier plots en rigoureus geconfronteerd met de eindigheid en kwetsbaarheid van hun levens en liefdes.

Peer Wittenbols en Rob Ligthert willen als uniek schrijvers-/regisseursduo met hun inhoudelijke, authentieke Nederlandse repertoire, in continuïteit en autonomie de theaterwereld verdiepen en verlevendigen. Sinds begin jaren negentig, eerst bij het Huis van Bourgondië, vervolgens als Federatie en tenslotte als oprichters van Oostpool, bouwden Wittenbols en Ligthert aan een omvangrijk oeuvre. Onder het label Wittenbols & Ligthert werken Peer Wittenbols en Rob Ligthert gestaag verder. Ze ontwikkelen compassionele theaterprojecten waarin ze de maakbaarheid van onze samenleving en het dreigend menselijk failliet op genuanceerde wijze onder de loep nemen. Een en ander onder het artistieke motto: Creëer je eigen toekomst, voordat een ander het voor je doet.

De Meerse grote zaal

Woensdag 25 februari- 20.15 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie