'Kapitein Winokio op Wereldreis' show in De Meerse

6 februari 2015 om 00:00 Nieuws

Zing mee met liedjes van overal op de werel

HOOFDDORP Kapitein Winokio is een fenomeen in België. Daar heet hij de 'Robin Hood van de kindermuziek' en is net zo bekend als Dirk Scheele in Nederland. Kinderen en ouders samen laten genieten van muziek, dat is de missie van Kapitein Winokio. Nu komt hij ook naar De Meerse boordevol liedjes uit verre landen! Kapitein Winokio is namelijk net terug van een lange wereldreis. Zijn hoofd en hart stromen over van de herinneringen aan de landen die hij bezocht. Laat je meevoeren door de Kapitein, over woeste zeeën, de muziek achterna! Ontdek waar Kapitein Winokio, mevrouw de Poes en de matrozen verbleven. Het ritme en de klankkleur van de muziek, volkse dansjes en anekdotes verklappen waar de wind hen naartoe bracht. Kapitein Winokio is te zien op zondag 1 maart om 14 uur in de grote zaal van De Meerse en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Zing mee met de kinderliedjes en -muziekjes uit alle windstreken, een knappe combinatie van talent van hier met pit van ginder. Niet alleen kinderen houden van Winokio, ook Henny Vrienten is fan: "... er past heel wat in die kopjes: humor, verbeelding inlevingsvermogen, enzo. Dus prikkel die breintjes met het beste en mooiste dat je maar kan bedenken. Kapitein Winokio kan dat als geen ander." 

Kapitein Winokio is een creatie van de Belgische muzikant en acteur Winok Seresia. Sinds 2004 maakt Kapitein Winokio muzikaal eigentijdse versies van traditionele kinderliedjes als 'Ik zag twee beren', 'Slaap, kindje, slaap' en 'Al die willen te kaap'ren varen', gezongen en uitgevoerd door professionele muzikanten. De oorspronkelijke teksten worden meestal gerespecteerd, alleen soms een beetje aangepast of verlengd. Kapitein Winokio heeft inmiddels talloze boekjes uitgebracht met daarin een cd waarop soms wel 35 liedjes staan. In 2011 kreeg Winok Seresia de eerste Vlaamse Music Industry Award voor Kidspop uitgereikt. In datzelfde jaar namen Dirk Scheele en Kapitein Winokio samen een nieuwe versie van 'In Holland staat een Huis' op.

De Meerse grote zaal

Zondag 1 maart - 14 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie