Deelnemers van Move It namen deel aan de Mud Masters 2018
Deelnemers van Move It namen deel aan de Mud Masters 2018 Team Sportservice Haarlemmermeer

Move It: sportaanbod voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

2 mei 2018 om 12:06 lokaal Deel je nieuws

Team Sportservice Haarlemmermeer voert samen met het RIBW-KAM en het Leger des Heils het sportproject ‘Move It’ uit. Dit project is gericht op het ontwikkelen van passend sportaanbod voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. In samenwerking met een aantal sportaanbieders worden wekelijks verschillende bewegingsactiviteiten georganiseerd.


Sport is voor iedereen belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede conditie te blijven. Soms kan het deelnemen aan sportactiviteiten echter een grote stap zijn, zeker voor mensen met een beperking. Uit onderzoek blijkt dat de sportdeelname van mensen met een beperking nog steeds sterk achterblijft ten opzichte van mensen zonder beperking. Ook het sportaanbod voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is nog erg schaars. In dit kader start Team Sportservice Haarlemmermeer een project om passend sportaanbod te creëren voor mensen met psychische problematiek.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat mensen die sporten en/of bewegen minder psychische klachten hebben dan mensen die niet actief zijn. Om mensen met psychische problematiek in beweging te brengen, is Team Sportservice gestart met een project waarbij het sportaanbod op locatie wordt aangeboden. In samenwerking met de sportaanbieders Tijarti Bodyfit Inspirit en de Outdoor Fitness Club wordt wekelijks boksen en bootcamp aangeboden op een aantal woonlocaties van het RIBW-KAM en het Leger des Heils. “De deelnemers hebben enorm veel baat bij het sporten. Het is soms moeilijk ze te motiveren, maar inmiddels zijn ze erg enthousiast over het sporten. Sommige bewoners sporten nu zelfs drie keer per week. Het is bijzonder om te zien hoeveel baat ze hebben bij het sporten”, aldus woonbegeleider Amy. 

Dat het sportaanbod voor sommige bewoners van grote waarde is, is inmiddels wel bewezen. Een groep van woonlocatie Baron nam deel aan de Mud Masters in Haarlemmermeer. Een groep van 12 personen zijn als team aan de start verschenen en hebben het parcours gezamenlijk afgelegd (zie foto). “Het is fantastisch om te zien dat bewoners, met zo veel obstakels in hun leven, deze uitdaging zijn aangegaan. We hebben het echt met z’n allen gedaan”, aldus Amy.

Op verschillende woonlocaties van het RIBW en het Leger des Heils in Hoofddorp wordt gesport. Neem voor meer informatie of vragen contact op met Wout Werker via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 55 00. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie