Joke Buis en Leger des Heils geven concert in Hoofddorp

28 februari 2015 om 00:00 Sport

Joke Buis en het Leger des Heils organiseren dit voorjaar een muzikale tournee door Nederland. Tijdens het concert zingt Joke Buis van haar nieuwste album 'de Johannes de Heer studio sessies'. Daarnaast treden verschillende muziekgroepen van het Leger des Heils op tijdens deze tournee. Op zaterdag 14 maart wordt Hoofddrop aangedaan. Het concert wordt gehouden in de Meerkerk aan de Bennebroekerweg 515. Vervolgens gaat de tournee langs Veenendaal, Zwolle, Alkmaar en Harlingen.

Aanvang van het concert is 20.00 uur. Informatie over kaarten en locaties is te vinden op www.events4christ.nl/jokebuis

De samenwerking tussen Joke Buis en het Leger des Heils kwam vorig jaar tot stand toen het Leger des Heils meewerkte aan het album van Joke, door enkele nummers muzikaal te omlijsten. In oktober 2014 vond al een succesvol presentatieconcert plaats van Joke Buis en het Leger des Heils. Inmiddels zijn er al vele duizenden exemplaren van het album van Joke Buis verkocht.

Joke Buis zingt Johannes de Heer

Velen zijn er mee opgegroeid, anderen hebben er een (voor)oordeel over, maar iedereen kent ze: de liederen uit de Johannes de Heer-bundel. In de zomer van 2013 kreeg Joke Buis het verlangen om deze oude liederen af te stoffen en op te poetsen. Wat begon als een klein project, groeide al snel uit tot een grote CD-productie. Op het album 'de Johannes de Heer studio sessies' staan maar liefst 15 tracks, stuk voor stuk met zorg opgenomen in een verfrissend arrangement en een pure uitvoering.

Leger des Heils

Muziek speelt sinds jaar en dag een belangrijke rol in de manier waarop het Leger des Heils haar geloof beleeft. In de bijna 150 jaar dat het internationale Leger des Heils bestaat, is dan ook een enorme schat aan eigen liederen en muziekstukken opgebouwd. Tijdens deze tournee treden de Amsterdam Staff Band, de Amsterdam Staff Songsters en de Together We're One-band afwisselend op. De Amsterdam Staff Band en de Amsterdam Staff Songsters zijn de landelijke muziekgroepen van het Kerkgenootschap Leger des Heils en bestaan uit actieve heilssoldaten uit heel het land. De Together We're are One-band bestaat uit werknemers van het Leger des Heils.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie