CDA nog niet overtuigd van plannen voor raadhuis

25 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De CDA-fractie is er nog allerminst van overtuigd dat het raadhuis moet worden verbouwd op de manier die het college van B en W kort geleden heeft voorgesteld. Dat stelt CDA-raadslid Herman Koning in een reeks schriftelijke vragen aan het college.

Volgens Koning is het wel de bedoeling dat zijn fractie overtuigd raakt van de noodzaak van het plan, omdat binnenkort om een krediet van 6 miljoen euro aan de gemeenteraad wordt gevraagd. De totale verbouwing van het raadhuis tot Huis van HRLMEER gaat een kleine 50 miljoen kosten.

Het CDA-raadslid stelt dat ook een rondgang door het raadhuis het CDA niet heeft geleerd dat een zo grondige renovatie nodig is. "Er is wel sprake van achterstallig onderhoud en de installatie moet vernieuwd. Wij achten het onze plicht om te onderzoeken of er goedkopere alternatieven zijn om het gebouw langer adequaat te gebruiken", zo schrijft raadslid Koning.

De CDA'er vraagt aan verantwoordelijk wethouder Tom Horn een reeks rapporten en adviezen op om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen. De christen-democraten willen ook dat het college twee verschillende alternatieven voor de verbouwing laat doorrekenen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie