Repair Café in maart week eerder

26 februari 2015 om 00:00 Activiteiten

De politiek werkt ook door op het Repair Café in Hoofddorp: in maart is het Repair Café al op woensdag 11 maart, een week eerder dan normaal. De oorzaak: op de vaste derde woensdag in maart zijn er dit jaar verkiezingen voor de Provinciale Staten en is De Ark stembureau. 'Dus op 18 maart kun je op een andere manier voor duurzaamheid kiezen', zegt het Repair Café-team, 'maar op 11 maart doen wij het weer op onze vertrouwde manier: repareren wat best nog mee kan, maar waar een kleinigheid aan mankeert'.

Dus kan iedereen op woensdagmiddag 11 maart weer in De Ark terecht met die defecte lamp, magnetron, cd-speler of zelfs oude bandrecorder: hoe ouder een apparaat is, des te mechanischer - en vaak des te beter te repareren! De vrijwillige reparateurs stellen er hun eer in zo'n apparaat, waar mensen aan hechten, weer 'aan de praat' te krijgen. Bij bijna 60% lukt dat ook.

Ook kleding en pc's worden met grote inzet gerepareerd. En last but not least: fietsen! 'Er gaat geen Repair Café voorbij zonder dat een fiets met nieuwe rem- of versnellingskabel naar buiten rijdt', vertellen de fietsenmaker lachend.

De formule is bij velen al bekend: bij de ingang meld je het probleem, in de hal wacht je tot je aan de beurt bent (je kunt ondertussen koffie drinken, meestal duurt dat wachten vrij kort), je kijkt mee hoe de reparateurs hun werk doen en meld je weer bij de deur en vertelt het resultaat - en stort een vrijwillige bijdrage in 'de bus'. Als richtbedrag wordt vijf euro genoemd. Met dat geld kunnen nieuwe gereedschappen gekocht worden of kan een cursus voor reparateurs of klanten georganiseerd worden.

Dus op woensdag 11 maart staan de deuren van het Repair Café in De Ark weer open van 13.30 tot 16.00 uur.

Het Repair Café vindt plaats in de hal van kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36, in Hoofddorp-Overbos.

Om het gat naar het april-Repair Café wat kleiner te maken is er in maart ook een avondopenstelling. Die is op donderdagavond 26 maart van 19.30 - 21.30 uur, ook in De Ark.

Op de laatste vrijdag van de maand is er ook Repair Café in wijkgebouw Linquenda in Nieuw-Vennep, ook van 13.30 - 16.00 uur.

Meer informatie over het Repair Café Haarlemmermeer op http://repaircafe.nl/haarlemmermeer, de Facebookpagina of via repaircafehmr@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie