CHEQUE VOOR JUSTICE & CARE

26 februari 2015 om 00:00 Activiteiten

In de Ark-popmuziekdienst van 1 maart om 10.30 uur sluit het Meer-Minder-Fonds het project van 2014 af en overhandigt de cheque aan de voorzitter van Justice and Care.

Het eindbedrag was eind 2014 al flink bij de € 8000 uitgekomen, wat zou inhouden dat we geen 10 vrouwen en meisjes een nieuwe start kunnen bieden, maar 16! Op 1 maart wordt het bedrag officieel onthuld.

Ook is het dan mogelijk om na de dienst met de voorzitter van Justice & Care verder te praten of je vragen te stellen. Het werk van Justice & Care kon op veel bijval in de Hoofddorpse gelederen rekenen, met name de combinatie van meisjes uit de prostitutie bevrijden, ze met een opleiding een nieuwe kans geven én de daders opsporen en berechten. Twee sterke punten: door begeleiding en een opleiding wordt voorkomen dat ze door armoede weer met een truc in de prostitutie terecht komen, door de daders aan te pakken kan - al is het maar een klein beetje! - het probleem bij de wortel aangepakt worden. Maar vergeet niet de signaalwerking die ervan uitgaat: je kunt dit niet straffeloos blijven doen!

Justice and Care werkt ook aan bevrijding en hulp van kinderen in fabrieken, vooral jongens van 10 tot 12 jaar. Op de laatste ledenvergadering van het Meer-Minder-Fonds is al voorgesteld een keer zo'n project te kiezen. Dus grote kans dat je Justice & Care terug ziet!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie