Forza!: geen rooie cent van fractiegeld verdwenen

27 februari 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het accountantsonderzoek naar de fractievergoedingen van Forza! over 2012 en 2013 heeft geen onregelmatigheden opgeleverd. Alleen is er 'een paar honderd' euro verkeerd geboekt. Dat heeft de fractie van Forza! vrijdag laten weten.

Forza! gaf een heuse persconferentie om haar reactie op het onderzoek met de regionale media te delen. De conclusie van de raadsleden Paul Meijer en Michel van Dijk en fractieassistent Bert de Ruiter is glashelder: de beschuldigingen van de voormalige Forza!-raadsleden Kees van der Linden en Anneke van der Veer over gerommel met fractiegeld zijn totaal uit de lucht gegrepen.

Van der Linden en Van der Veer, die inmiddels samen de fractie Onafhankelijk Liberaal vormen, deden in november een integriteitsmelding bij burgemeester Weterings. Die gaf daarna KPMG opdracht onderzoek te doen. Dat onderzoek is nu in concept klaar.

Fractievoorzitter Paul Meijer heeft maandag een gesprek met de burgemeester over de uitkomsten van het rapport. Hij voelde zich vrijdag daarom niet vrij om het onderzoek aan de aanwezige journalisten te geven. Meijer en zijn medestanders hebben er alle vertrouwen in dat ook de burgemeester een positieve conclusie trekt uit het rapport.

Volgens de Forza!-fractie is de breuk met Van der Linden en Van der Veer ontstaan doordat de laatste twee niet meer met Michel van Dijk zouden kunnen samenwerken. Van der Linden zou de leiding in de fractie hebben willen overnemen tijdens een maandenlange afwezigheid van Paul Meijer. Toen dat niet lukte is de verdenking van financieel gerommel gevolgd.

Volgens Michel van Dijk is Van der Linden er slechts op uit geweest om Forza! te beschadigen. De fractie zou heel veel last hebben van alle negatieve publiciteit. ,,Wat wij vooral willen is een punt zetten achter deze kwestie en weer gewoon politiek bedrijven."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie