KIOS 1 blijft op koers

28 februari 2015 om 00:00 Sport

Tegen het laag geklasseerde DSO uit Almaar heeft KIOS een 18-12 overwinning behaald. Daarmee staat KIOS nog steeds op de tweede plaats en blijft het eerste team van de korfbalvereniging in de race om een promotieplaats naar de 2e klasse. Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma: de confrontatie met het op de derde plaats staande Triaz. De Amsterdammers staan één punt lager geklasseerd dan KIOS.

In de wedstrijd tegen DSO is KIOS nooit in gevaar geweest. Individueel waren de spelers van KIOS hun tegenstander de baas. Dit kwam ook tot uitdrukking in de scores. Alle spelers van KIOS wisten tot scoren te komen. DSO kon tot 2-2 de Vennepers bijhouden, daarna gaf KIOS gas en sloot het de eerste helft met een 11-5 voorsprong af.

De spanning was daarmee duidelijk uit de wedstrijd. DSO wisselde in de tweede helft nog een fors aantal spelers. DSO kwam op 14-9 nog iets dichterbij, waarna KIOS in korte tijd toch weer op 18-10 stond. Een laatste wisselspeler van de kant van DSO bepaalde de eindstand op 18-12. Een goed resultaat voor KIOS. Met een gelijkspel of een overwinning volgende week zal de ploeg met een goed gevoel deze poule kunnen afsluiten, het toetje van een promotieduel zou een mooie bekroning voor de ploeg van coach Gerben Donker zijn. Perry Kool werd deze wedstrijd topscorer met 5 doelpunten, gevolgd door Stephan Janszen en Rick Blom (ieder 3x), Max Blom en Ilse Landman (ieder 2x), Patricia Kroon, Pauline Warning en Shelley Kool (ieder 1x).