Matthäus Passion binnenkort in Nieuw-Vennep

5 maart 2015 om 00:00 Nieuws

NIEUW-VENNEP Na twintig jaar is het de rooms-katholieke parochie in Nieuw-Vennep gelukt om Johann Sebastian Bach's bekende Matthäus Passion naar de Haarlemmermeer te halen. Op Palmzondag, 29 maart, zal het lijdens- en sterfverhaal van Jezus uitgebeeld worden in de intimiteit van de kerk Onze Lieve Vrouw Onbevlekt Ontvangen. "Heel bijzonder dat dit gaat gebeuren," vertelt facilitair manager Piet Vermeij. "Onze kerk is hier zeer geschikt voor."

Het lijdensverhaal zal uitgevoerd worden door het Dudok Ensemble onder leiding van Johan Rooze uit Hilversum. Hij heeft naam gemaakt als Bach-specialist. Vermeij: "Onze pastoor Jaques Quadvlieg, die sinds drie jaar in Nieuw-Vennep, werkten voorheen in Hilversum, heeft zijn contacten met succes aangehaald. Het ensemble heeft een stevige reputatie opgebouwd. Het treedt dit jaar slechts drie keer op met de Matthäus Passion, waaronder dus in Nieuw-Vennep."

AKOESTIEK Vermeij vervolgt: "De kerk is weliswaar niet zo groot, maar door een herinrichting enkele jaren geleden kan het altaar eenvoudig omgebouwd worden zodat een groot podium ontstaat. Er zal straks ruimte zijn voor een koor en orkest bestaande uit 80 mensen. Het zitcomfort van de banken is ook verbeterd. Er zijn 400 ruime zitplaatsen en er kunnen nog 100 stoelen bijgeplaatst worden. De goede akoestiek van het gebouw draagt zeker op een positieve wijze bij aan de uitvoering. Het geheel zal heel sfeervol zijn. En op de achtergrond paarse gordijnen die we dicht kunnen schuiven."

MEESLEPEND De Matthäus Passion is een groots muziekstuk met koren, een orkest en enkele solozangers. Het Dudok ensemble staat garant voor een professionele uitvoering. De weergave van het lijdensverhaal en de kruisweg is indrukwekkend en meeslepend. Elk jaar opnieuw wordt dit verhaal in christelijke kerken verteld. De muzikale weergave geeft een extra dimensie aan het verhaal. Door de setting van de kerkbanken zijn koor, orkest en solozangers vanaf elke plaats goed te zien."

LIEFHEBBERS De kaartverkoop is inmiddels in volle gang. "Om dorpsgenoten de gelegenheid te bieden om een zitplaats te verkrijgen, wordt een beperkt aantal kaarten via de lokale verkooppunten aangeboden. Het is echt iets voor de liefhebbers. Er zijn mensen van heinde en ver die al kaarten hebben gekocht om hier in de kerk in Nieuw-Vennep het verhaal te mogen beleven." De uitvoering duurt in totaal drie uur.

De voorstelling is zondag 29 maart om 14.00 uur. Kaarten kosten 28 euro. CJP-houders betalen 20 euro.Kaarten zijn verkrijgbaar via www.dudokensemble.nl , bij Bruna in de Symfonie en Kapsalon Perdaan en via de Herberg naast de kerk. Contactpersoon: Lano Jansen 06 - 201 277 62.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie