Komma Coaching viert lustrum

2 april 2015 om 00:00 Nieuws

RIJSENHOUT "Vijf jaar, wat vliegt de tijd. Er is zoveel gebeurd! Dit had ik nooit kunnen bedenken toen ik eraan begon." Monique Damen vertelt over haar eerste 5 jaar als zelfstandig ondernemer. Midden in crisisjaar 2009 zegde ze haar baan op om een opleiding tot coach te volgen. "Dat was wel spannend ja. Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch de stap gezet. Dit gaf me de ruimte om een nieuwe richting in te slaan. Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om een eigen praktijk te beginnen. Ik wilde in een organisatie werken, collega's hebben. Maar ja, toen diende in 2010 de eerste klant zich aan en heb ik me ingeschreven bij de KvK. Ik heb geen moment spijt gehad dat het zo gelopen is."

Bij de start dacht Monique nog, dat het bij coaching zou blijven. Maar al in het eerste jaar ontwikkelde ze ook een persoonlijke effectiviteitstraining. "Dat had ik nooit gedaan als ik ergens in loondienst was gegaan." Ze is trots op haar product. "Het is een toolkittraining met diepgang. De combinatie van coaching en training en een aantal gerichte huiswerkopdrachten maakt het tot een traject. Dit voorkomt dat je na de training weer direct wordt meegesleurd door de dagelijkse hectiek waar je nu eenmaal in zit. En als je extra stappen wilt zetten, plak je er nog een paar coachingsgesprekken aan vast."Het bleef niet bij deze training. De opzet ervan werd model voor de rest van het trainingsprogramma en zo ontstond het Powerboost Concept.

SAMENWERKING Monique heeft in de afgelopen jaren steeds de samenwerking met andere partijen opgezocht, bijvoorbeeld met locatie Regardz. "Dit is uniek en voegt werkelijk iets toe: We hebben vaste prijsafspraken per persoon. Geen gedoe met verrekeningen achteraf en de factuur gaat rechtstreeks naar de klant. Ik zit er niet tussen dus de klant betaalt nooit teveel. De kwaliteit is echt goed en de klant heeft geen omkijken naar de boeking."

De coaching is echter nog steeds een belangrijk onderdeel van haar werk. Monique heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in haar eigen ontwikkeling."Wie zelf niet meer leert kan anderen niet helpen te leren." Inmiddels heeft ze de driejarige opleiding Jungiaanse Psychologie afgerond en de nodige trainingen gevolgd op het gebied van Systemisch Werk, ook wel bekend als familieopstellingen. "Dat heeft wel voor een flinke verdiepingsslag gezorgd. Ik kan mensen werkelijk begeleiden naar het punt waar het voor hen om draait. Ik breng ze in contact met hun Eigen Wijsheid. Vervolgens help ik ze om nieuwe mogelijkheden te vinden om met hun vraagstuk om te gaan. Maar als we bij de kern van de vraagzijn, komen die antwoorden meestal vanzelf wel."

TRAJECT Daarnaast is ze ook sollicitatiebegeleiding gaan geven. "Er is lang niet altijd behoefte aan een diepgaand coachingstraject. Soms heb je gewoon wat praktische vragen bij het solliciteren. Dan is het fijn als je daar tegen een leuk tarief wat hulp bij kunt krijgen. En ja, ik vind het zelf ook geweldig als iemand uit 150 reacties meteen op gesprek mag komen. Dan doe ik ook een vreugdedansje hoor!"

Er valt dus best wat te vieren? "Nou en of!" En dat doet Monique op 17 april van 15 tot 18 uur met een feestelijk open huis. Belangstellenden zijn op elk moment welkom om kennis te komen maken in de praktijkruimte aan de Aalsmeerderdijk 539b in Rijsenhout. Het gebak staat klaar en bezoekers krijgen gratis een leuke oefening mee.

Meer informatie: www.kommacoaching.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie