Informatieavond nieuw stelsel agrarisch natuurbeheer

12 april 2015 om 00:00 Ondernemend

Met ingang van 1 januari 2016 is er een nieuwe manier waarop het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLB) in Nederland geregeld wordt. Met ANLB geven boeren en overige agrarische grondgebruikers vorm aan de natuurlijke leefomgeving in onze regio. Dat doen ze met behulp van subsidies van de provincie. Vanaf 2016 verandert de manier waarop boeren en andere agrarische grondgebruikers subsidie kunnen aanvragen. Hierover wordt op 20 april a.s. een informatiebijeenkomst georganiseerd in de regio Nieuw-Vennep.

Boeren en natuurbeheer gaan heel goed samen. Het agrarisch natuur- en landschapsbeheer geeft daar op een goede manier vorm aan, bijvoorbeeld door het beheren van akkerranden. Een belangrijke bijdrage voor de kwaliteit van de leefomgeving en het behoud van natuur. Daarom heeft de Provincie hier een subsidieregeling voor. Vanaf januari 2016 kunnen agrarische grondgebruikers die hiervoor in aanmerking willen komen niet meer individueel zo'n subsidie aanvragen. Dat gebeurt vanaf dan via een agrarisch collectief.

Geïnteresseerde agrarische grondgebruikers zijn van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op 20 april a.s. Tijdens de bijeenkomst wordt uitgebreid verteld wat het nieuwe stelsel inhoudt en wat de belangrijkste veranderingen zijn. Belangstellenden voor de informatiebijeenkomst kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan: lto.haarlemmermeer@hotmail.com

De definitieve locatie en het tijdstip zullen dan via de mail worden teruggekoppeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie