Landelijk wonen in watersportdorp

17 april 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

BUITENKAAG Het gebeurt niet zo vaak dat het 'Huis van de Week' in Buitenkaag staat. Deze week is dat wel het geval. Het gaat om een uitgebouwde twee-onder-een kapwoning aan de Leidsemeerstraat 43. Een huis met ontzettend veel mogelijkheden, zoals wonen en werken.

"Maar ook heel geschikt voor kinderen die hun ouders in huis willen nemen", vertellen Adri en Monique. Het is hun ouderlijk huis. "De laatste jaren heeft onze moeder hier alleen gewoond. Totdat het echt niet meer kon, ze woont nu in een verzorgingshuis. Wij hebben het huis al helemaal op laten knappen, het allemaal een beetje strakker gemaakt. De schilder en de stukadoor zijn bezig geweest en er ligt in de woonkamer een nieuwe laminaat vloer. Wat dat betreft is het huis klaar, je hoeft er niets meer aan te doen. Het is ook al die jaren goed onderhouden en niet zo lang geleden zijn ook de kozijnen nog vernieuwd. En de tuinman heeft de tuin keurig netjes bijgehouden, want als je 80 bent dan gaat schoffelen niet meer zo makkelijk. Maar het is een superfijne en grote achtertuin van circa 17 meter diep en gelegen op het zuiden. Wij hebben hier echt een hele fijne jeugd gehad. Het huis ligt in een rustige buurt, maar je loopt even de dijk op en je staat midden in de gezellige drukte van de watersport. Buitenkaag is echt een watersportdorp, met een bootje zit je direct op de Kagerplassen. Kaageiland ligt hier pal tegenover."

Het huis is gebouwd in 1966. Er is een grote berging, een garage en parkeergelegenheid op eigen terrein. De zeer ruime eetkeuken geeft toegang tot de achtertuin op het zuiden en naar de royale doorzonwoonkamer. Vanuit de woonkamer is de bijkeuken en de garage bereikbaar. Maar ook de slaapkamer met badkamer en werkruimte in de aanbouw. De parterre is daardoor zeer geschikt voor enerzijds bedrijf aan huis, maar ook ideaal voor bewoning door minder valide.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en twee badkamers. En middels een vlizotrap is er de grote bergvliering bereikbaar.

"Buitenkaag is echt nog een dorp", vertelt Monique. "Er zijn geen winkels, drie keer per week komt de SRV-wagen. En die meneer is verschrikkelijk aardig. Hij bracht voor mijn moeder de boodschappen binnen en aan de keukentafel kon ze pinnen. Het is ook een hele hechte gemeenschap. De buurtjes wonen er ook allemaal al heel lang. Het is echt een huis voor wonen en werken. Ook detailhandel is toegestaan. De buren hebben een zeilmakerij. Maar je kunt er van alles van maken, een schoonheidssalon, kapperszaak, maar ook kantoor aan huis. En de uitbouw heeft een eigen opgang, dus klanten hoeven niet door het huis. Maar het is dus ook een hele leuk plek voor een studerende zoon of dochter. Heel vroeger heeft er mijn paard gestaan. Alleen het stalraampje is er nog, verder zie je er natuurlijk niets meer van. De tuin is heerlijk groot. De buren hebben er voor een deel een moestuin in gemaakt. En er is een terrasoverkapping. Verder woon je hier ook heel centraal, vlakbij de uitvalswegen naar de grote steden. De basisschool is op loopafstand en er is openbaar vervoer en een buurtbus. Wij hebben hier altijd heerlijk gewoond. Het is ook een praktisch huis. Je kunt er alle kanten mee op. Je woont hier heel rustig, kinderen spelen nog op straat. Maar de drukte en gezelligheid is vlakbij. En het is ideaal voor de watersportliefhebber!"

Voor meer informatie:

www.heemborgh.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie