Huis van de week: Een ideaal huis voor een jong gezin

28 april 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Het Huis van de Week valt in de categorie 'heerlijke plek voor kinderen'. Het staat in Hoofddorp aan Westerschouwen 11. Een sfeervolle eengezinswoning op eiland 4 in Floriande. Gelegen in een autoluw 'hofje', met een eigen parkeerplaats aan de achterzijde. Brigit en Marco zijn de eerste eigenaar.

"Het is echt een huis voor een jong gezin met kinderen", vertelt Brigit. "Het is hier super rustig, de kinderen kunnen de hele dag op straat spelen en er is een grote sociale controle. De wijk is ruim opgezet met diverse speelmogelijkheden voor kinderen. De tuin heeft een achterom en dan ben je direct op een speelplaats. Maar eigenlijk is alles in de buurt. Kinderdagverblijven en de scholen zijn allemaal op loopafstand. Kinderen kunnen al vrij snel zelf naar school, zo veilig is het hier."

De woonkamer is uitgebouwd en daardoor lekker ruim. Aan de voorzijde van de woning is de open L- vormige keuken, voorzien van alle apparatuur, een 5-pits gaskookplaat en een fraaie afzuigschouw. De grote Amerikaanse koel-vriescombinatie maakt de keuken helemaal af. Aan de achterzijde van de woonkamer zijn twee openslaande deuren naar de 12 meter diepe zonnige achtertuin, voorzien van een gazon, mooie aanplant en een houten berging, voorzien van elektra.

"Er zijn vier slaapkamers", vertelt Brigit verder. Drie op de eerste verdieping; twee aan achterzijde en één aan de voorzijde. Daar is ook de geheel betegelde badkamer. Via een vaste trap kom je op de tweede verdieping. Deze ruimte is voorzien van vier grote Velux-dakramen en kan met enige aanpassingen prima voor één of twee slaapkamers gebruikt worden. Het huis is goed geïsoleerd; in de zomer is het heerlijk koel en in de winter snel warm. We hebben ook lage energiekosten, maar 115 euro per maand. Het is hier echt heerlijk wonen, maar wij zijn toe aan een volgende stap. We willen graag iets groter en de mogelijkheid voor kantoor aan huis."

Het huis is al die jaren goed onderhouden, het schilderwerk is in 2014 uitgevoerd. Maar het is ook een woning met mogelijkheden, zoals extra dakkapel(len) en/of opbouw op de eerste verdieping. De ligging is gunstig: winkels, uitvalswegen en sportfaciliteiten zijn op korte afstand. In het winkelcentrum zijn onder andere een HEMA, twee grote supermarkten en het Kruidvat. "Maar je kunt er ook een hapje eten, er is een heerlijke ijssalon en op zaterdag is er markt", vervolgt Brigit. "Ik werk in Rotterdam en ik ben daar binnen het uur. Je rijdt hiervandaan heel makkelijk naar de snelweg. Maar ook het openbaar vervoer is hier super geregeld. Het eiland af en dan twee minuutjes lopen. Er is een perfecte aansluiting op het R-net; de snelle busverbinding tussen Haarlem en Amsterdam Zuidoost. En als je wilt recreëren hoef je ook niet ver weg. Op de fiets zijn de Toolenburgse plas en het Haarlemmermeerse bos snel bereikbaar. Heerlijk voor een wandeling en/of sport en spel. En wil je lekker met de hond wandelen? Dan zijn daar de Boseilanden heel geschikt voor, of de Groene Weelde in het Haarlemmermeerse Bos. En als het goed is, kun je vanaf komende zomer met de fiets in een uurtje op het strand zijn. Er komt een 'Duinpad' dat vanaf de Toolenburgplas richting de duinen en de zee loopt. Marco is een echte Hoofddorper, ik zelf heb zo'n beetje overal gewoond. Ik heb gestudeerd in Rotterdam, daarna ben ik in Spanje gaan wonen. En eigenlijk had ik niet zo veel met Hoofddorp. Tot we hier gingen wonen. Het is echt een fijn huis in een heerlijke buurt."

Voor meer informatie

www.erahoofddorp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie