Café Restaurant In de Zotte Wilg bestaat 15 jaar

28 april 2015 om 00:00 Ondernemend

Miranda Gommans

AALSMEER Peter Schwegler is sinds 12 april al vijftien jaar eigenaar van het sfeervolle Café Restaurant In de Zotte Wilg aan de Uiterweg op het terrein van jachthaven Drijfhuis. Voordat de gelegenheid zich voordeed om voor zichzelf te beginnen, werkte Peter reeds twintig jaar in Het Wapen van Aalsmeer, dus met die ervaring op zak durfde hij de uitdaging wel aan.

Dat heeft hem geen windeieren gelegd; Vaste en nieuwe gasten weten de gang naar het restaurant goed te vinden, zowel vanaf de weg als via het water. Joke, de vrouw van Peter, is meer achter de schermen te vinden. Zij verzorgt de boekhouding en, zeker niet onbelangrijk; verleent hand- en spandiensten waar nodig. Peter vertelt: "We hebben destijds de inrichting volledig gestript en opgeknapt. We hebben er echt onze draai aangegeven en een huiselijke sfeer gecreëerd. Zeven jaar geleden is er een nieuwe keuken ingekomen en sinds een paar weken is ook het terras flink opgefrist. Er zijn nieuwe stoelen aangeschaft met leuke blauwe kussentjes. Helemaal in nautische steil. Bovendien, het zit ook veel lekkerder."

Het grote buitenterras biedt plaats aan honderdtwintig gasten. Binnen kunnen er negentig. "We vinden het nog steeds ontzettend fijn als gasten binnenkomen en wij het hun, met ons team, naar het zin kunnen maken. We zijn trots op deze geweldige ploeg mensen. Zeer creatieve Chef-kok Peter is al vanaf het begin bij ons. Ook onze zoon Jeroen werkt in de zaak en onze schoondochter Maria (zij is getrouwd met onze andere zoon die jaren geleden voor een ander beroep heeft gekozen). Verder kunnen we bouwen op vaste kracht René, hebben we souschef Victor en een aantal parttimers. En wel leuk om te vertellen; Momenteel loopt er een leerling bij ons; Stephan, hij is de kleinzoon van Jan Arkesteijn van het Wapen. De cirkel lijkt rond. We zoeken overigens nog koks om dit geweldige team te versterken."

DRIEGANGENMENU IN MEI Café Restaurant In de Zotte Wilg heeft naast een uitgebreide lunch- en dinerkaart ook een Special menukaart. Zo'n special is bijvoorbeeld een broodje huisgemaakte hamburger met een gebakken eitje, frietjes en garnituur. Ook zes Zotte Toppers staan op de kaart waaronder saté, spareribs en zalm. De keukenbrigade werkt veel met streekgerechten en seizoensproducten. Asperges zijn er nu volop. In verband met het vijftienjarig bestaan van het restaurant kan er in de gehele maand mei genoten worden van een overheerlijk driegangen keuzemenu. Een bijpassende wijn van de uitgebreide wijnkaart maken uw avond compleet. "Reserveren is wenselijk." Aldus Peter Schwegler. "We zijn van maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 's morgens elf uur en in het weekend vanaf twaalf uur. U bent welkom voor een kop koffie, borrel aan de bar of op het terras, een kleine hap of een uitgebreid diner. We hebben momenteel zelfs acht verschillende speciaalbieren op de kaart, kom ze maar proeven. Wij staan in ieder geval zeven dagen voor u klaar. Ook voor feesten, recepties, bbq's en trouwerijen bent u bij ons aan het juiste adres. Want wist u dat wij een officiële trouwlocatie zijn? Trouwen aan het water, wie wil dat niet?" Peter en Joke Schwegler zijn blij met hun plekje aan de Poel en vinden het nog steeds leuk om te doen. Ze besluiten: "Op deze manier komen er wat ons betreft met gemak nog vijftien jaar bij!" Kijk voor meer informatie op de website: www.zottewilg.nl of bel: 0297-324606.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie