Winkel met een missie

30 april 2015 om 00:00 Ondernemend

The Vintage Store

HAARLEMMERMEER De winkel zelf is tweeënhalf jaar geleden officieel geopend. Maar in die relatief korte tijd heeft The Vintage Store zich wel ontwikkeld tot een heel bijzondere winkel. Want naast een groot en divers aanbod aan meubels, kleding, speelgoed en aanverwante artikelen, wordt er duidelijk gewerkt vanuit een missie. Een tweede kans, daar draait het om.

Maar The Vintage Store is net zo goed samen te vatten met woorden als hip en trendy, niet weggooien maar wel een tweede leven, een combinatie van een verrassend presenteren met ruime gangpaden. En met begrippen als heel, schoon en werkend. Want ook die zijn van toepassing op de winkel aan de Cruquiusweg in Heemstede. Een pand met drie etages, inclusief trap en lift, en waar inmiddels meer dan 40 mensen een werkplek hebben gevonden. Voor een aantal gaat het om een vaste baan, een deel van hen levert een belangrijke bijdrage als vrijwilliger. Maar er wordt ook gewerkt via een sociale stage en er werken mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

"Ieder draagt, op zijn of haar manier, bij aan het succes van The Vintage Store. Dat was ook de opzet en als je daar dan ook nog voor erkend wordt als Sociaal Ondernemer van het Jaar, dan weet je dat je op de goede weg zit."

Maar de missie krijgt op meer manieren vorm. Er is een repair café om goederen een tweede kans te geven, er worden speciale activiteiten georganiseerd zoals een Waterloo Pleintje (elke derde zondag van de maand) en de kilo sale om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van The Vintage Store die sinds kort ook op zondag van 12 tot 17 uur open is. Daarnaast zijn er workshops (kerstkransen maken bijvoorbeeld), is er een samenwerking met Edukans (via speciale veilingen) en is er een koffie-/thee corner. Alles om het de bezoeker naar de zin te maken. "Die kan rustig op zoek naar een leuke jurk of broek, een nieuwe stoel of een boek."

Die materialen worden niet alleen aangeleverd, The Vintage Store verzorgt ook steeds meer de ontruiming van woningen en bedrijfsruimten. Daarvoor werkt TVS samen met het inboedelpakhuis uit de Bollenstreek. "Door de krachten te bundelen kunnen wij nog sneller, efficiënter en professioneler te werk gaan." Bruikbare inboedel wordt kosteloos opgehaald, daarnaast kan de woning en het bedrijfspand bezemvrij worden opgeleverd.

"We ontwikkelen ons daarmee steeds meer tot een specialist in hergebruik, duurzaamheid en verantwoord ondernemen. TVS is daarmee duidelijk een winkel met een missie."

Voor meer informatie, zie www.inboedelpakhuis.eu.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie