Prachtig wonen in één van de witte huizen in Floriande

3 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

Huis van de week

HOOFDDORP Het huis van de week staat deze keer op een eiland, gelegen in de wijk Floriande (Archipel) in Hoofddorp. Het is een in fraaie stijl gebouwde half-vrijstaande villa aan Naxos 24. Deze chique en vooral ruime villa beschikt over 5 zeer ruime slaapkamers en twee badkamers. Prachtig gelegen aan een waterpartij, waar men de gehele dag kan genieten van de zon op de diverse terrassen. Ideaal voor gezinnen. Het eiland is praktisch autovrij, er komt alleen bestemmingsverkeer. Paul en Gracia zijn er in 2008 met hun zoon en dochter komen wonen.

"Elke keer als wij thuis komen en het eiland oprijden dan komt er een soort vakantiegevoel in je op", vertelt Paul. "De rust in deze wijk geeft je het gevoel midden in de natuur te zitten, terwijl je eigenlijk middenin een wooncentrum zit. Winkels, scholen, openbaar vervoer, uitvalswegen zijn allemaal op zeer korte afstand. Dit is een perfecte plek om te wonen, zeker ook voor gezinnen met kinderen."

Het woongenot is optimaal. De woning is voorzien van vele plezierige voorzieningen zoals twee badkamers. Maar ook een luxe keuken met alle noodzakelijke inbouwapparatuur. In de ruime woonkamer is een heerlijke tuingerichte zithoek en verder is er plaats voor twee grote eettafels; één bij de keuken, de andere in de uitbouw. Binnen valt ook direct de chique natuurstenen vloer op, natuurlijk voorzien van vloerverwarming. "Op de eerste verdieping zijn drie ruime slaapkamers waarvan wij er één gebruiken als kastenkamer", vertelt Paul verder. "Eén kamer functioneert als werkkamer en de derde is de hoofdslaapkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche." Zowel aan de voor- als achterzijde is de woning voorzien van een veranda, beide voorzien van een hardhouten terras.

"Het wonen op Naxos is echt perfect", vertelt Gracia verder, "het is een erg leuke buurt met allemaal aardige mensen. Er zijn hier ook filmopnames gemaakt, zoals voor Hollands Hoop en Eigen Huis & Tuin. Wij voelen ons hier helemaal thuis. Dat wij het huis gaan verkopen heeft wel wat mensen verbaasd. 'Daar wil je toch niet weg', horen wij vaak van kennissen en vrienden, waaruit mede blijkt dat het toch echt fantastisch is op ons eilandje. Aangezien wij nu in een fase zitten in ons leven dat onze kinderen zo langzamerhand 'uitvliegen' heeft ons natuurlijk aan het denken gezet. Blijven wij in zo'n groot huis wonen, wat zijn de opties, noem maar op. Best moeilijk, maar wij zijn er beiden van bewust dat ook wij weer een nieuwe fase in gaan in ons leven. Onze dochter heeft inmiddels een eigen appartement gekocht en onze zoon studeert aan de Hoge School van Den Haag. Voor ons kan het dus best wat kleiner. Dat het allemaal zo snel gaat is meer toeval dan wijsheid, het had net zo goed jaren kunnen duren voordat wij deze beslissing hadden genomen."

Nog even terug naar de woning, op de tweede verdieping zijn twee zeer grote slaapkamers, een badkamer en een bergruimte met een opstelling voor de was en droogcombinatie, c.v ketel en boiler. Op de derde verdieping is een vliering.

"De tuin heeft echt alle facetten die je zou wensen", besluit Paul. "Er zijn verschillende terrassen, waarvan één aan het water. Zeker in de zomer is het daar echt fantastisch, altijd zon. De rietkraag zorgt voor extra privacy. Je waant jezelf hier in het paradijs."

Voor meer informatie:

www.kdmakelaars.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie