Huis van de Week: Een huis met alles wat een mens zich kan wensen

11 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Het Huis van de Week staat dit keer weer in Hoofddorp, rustig gelegen op eiland 6 in Floriande, aan Steenenbaak 15. Het is een zeer royale uitgebouwde half vrijstaande woning op een rijtje van vier. Het huis heeft een gezellige veranda, royale en zonnige tuinen, vrijstaande garage en een ruime oprit. Monique en Fred zijn de eerste bewoners.

"We zijn hier ruim 10 jaar geleden komen wonen", vertelt Fred. "We komen oorspronkelijk uit Nieuw-Vennep en hadden ons in eerste instantie gericht op een huis op eiland 4. Maar toen kwam dit huis in beeld. Ik had ergens een folder zien liggen van huizen in Amerika, compleet met een veranda. En dat was nu precies wat we graag wilden. Dus werd het dit huis en de veranda hebben we aan de hand van de foto laten nabouwen. We kunnen echt zomer en winter buiten zitten. Uit de wind en als het iets te fris is, doen we even het kacheltje aan. Helemaal goed. Maar dan hebben we natuurlijk ook nog onze tuin. We hebben deze met veel liefde aangelegd en verzorgd. Met verschillende borders en terrassen. Je kunt hier altijd of in de zon of in de schaduw zitten."

Fred en Monique zijn echte kookliefhebbers en dat zie je direct aan de keuken. Een gezellige -met de hand gemaakte eikenhouten- half open keuken in U-opstelling en voorzien van alle gewenste inbouwapparatuur, waaronder een Boretti fornuis. De uitgebouwde woonkamer is ronduit royaal en beschikt over een fraaie hout gestookte open haard. De begane grond is uitgerust met een fraaie massief eiken parketvloer. In de hal liggen oude plavuizen als vloerbedekking.

Op de eerste verdieping zijn twee bijzonder grote slaapkamers. "Het waren er oorspronkelijk drie", vertelt Monique, "maar wij vonden een extra grote kamer wel prettig. Het muurtje is overigens zo weer te plaatsen."

Dan is er nog een ruime, bijzonder luxe moderne badkamer met 2e toilet, inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. Via een ruime trapopgang komt men op de verrassend riante tweede verdieping met de wasruimte, cv-ketel opstelling en een riante slaapkamer met veel bergruimte achter de knieschotten. Desgewenst kunnen er zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde dakkapellen worden geplaatst.

"En dan is er nog de vrijstaande garage", vertelt Monique verder. "Deze ligt net naast de woning, er is dus tussen de woning en de garage een achterom naar de tuin. Wij hebben de garage omgebouwd en ingericht als berging en hondentrimsalon. Die heb ik 8 jaar hier gehad, maar ik heb de salon verplaatst naar Intratuin in Cruquius. Die hebben een speciale hondenafdeling en daar doe ik nu mijn werk. Uiteraard is de salon / garage volledig geïsoleerd en er is warm en koud stromend water en elektra. Je kunt de garage ook weer als garage gebruiken, of als hobbyruimte, maar je kunt er ook een andere werkplek van maken. Kantoor aan huis, of een schoonheidssalon. Het voordeel is dat de garage vrijstaand is en klanten dus niet door het huis hoeven."

Fred heeft een eigen woonwinkel in Hillegom. "Wij verkopen daar alles op het gebied van wonen. Bij ons kun je een heel huis inrichten. Het is een gezellige winkel in een oude bollenschuur tegenover het Fordmuseum."

Terug naar het huis. Eiland 6 is bijzonder kindvriendelijk en gunstig gelegen t.o.v. uitvalswegen en de Randstad. Maar ook het winkelcentrum, scholen en andere voorzieningen zijn in de directe nabijheid. "Het is echt een heel fijn huis", besluit Fred. "Goed geïsoleerd, dus lage stookkosten. Dit is een huis met alles wat een mens zich maar wensen kan. We hebben het echt gemaakt zoals wij het graag wilden. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. We zijn alle twee enorme water liefhebbers, dus we gaan eens kijken naar een woonboot. Zo'n hele grote tuin is wel lekker voor de honden, maar een beetje minder is voor ons nu ook wel goed."

Voor meer informatie:

www.vlieg.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie