Vijverweekend: voor een bijzonder waterleven in tuin of op balkon

18 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Het vijverleven komt weer op gang: een prachtige levendige oase in de tuin. Maar ook voor het balkon zijn er mooie mini-vijvertjes, inclusief fontein, waterplanten en vissen. Bezoek het Vijverweekend van Tuincentrum Osdorp op 23 en 24 mei, en ontvang meteen 20% korting op het hele vijver-assortiment.

De watertemperatuur stijgt en de eerste planten krijgen alweer blad en knop. Het is elke keer leuk om vissen in eigen vijver te spotten. Tijdens het Vijverweekend kan men tips krijgen om een heldere vijver te maken. Bijvoorbeeld wat de beste manier is om algen te bestrijden, filters schoon te maken of de waterkwaliteit te meten.

Een vijver is een watertuin die liefhebbers zelf kunnen samenstellen. Niet alleen in de tuin, maar ook op het balkon. Er verschijnen steeds meer mini-vijvers die geschikt zijn voor een patio, balkon of dakterras. Denk bijvoorbeeld aan kleurige mini-vijvers van sterk kunststof met waterplantenmanden. Maar zelfs een mini-vijver in een grote vaas, of lage schaal komt steeds meer voor. Heerlijk om na het werk even te relaxen bij een eigen wateroase. Men kan ook een eigen terrasvijver creeëren inclusief fontein, waterplanten en vissen. Tijdens het vijverweekend kunnen bezoekers bij vijver-experts terecht met vragen over welke (mini)planten geschikt zijn voor deze mini-vijver en hoe deze te planten.

Een tuinvijver heeft wat meer voeten in de aarde, maar kan een leuke hobby zijn. Dat begint al bij het ontwerpen van een vijver: Wordt het een voorgevormde kunststof vijver? Of liever een eigen ontwerp door vijverfolie te gebruiken? Voor de bekleding van de vijver zijn in het tuincentrum verschillende vijvermanden te vinden. Met vijvermanden worden de wortels van de planten in een goede conditie gehouden. Tijdens het vijverweekend worden de plantenbakken voor de vijver gratis opgemaakt.

Waterplanten zijn een must voor vijvers. Deze planten bepalen niet alleen de uitstraling van de vijver, ze zuiveren ook het water. In het diepere deel van de vijver kan gekozen worden voor een drijvend planteneiland met moerasplanten. Een vijver wordt pas echt levendig door te kiezen voor vissen. In het vijvergedeelte in het tuincentrum Osdorp zijn allerlei soorten bijzondere vijvervissen te vinden. Met vragen over wat voor soort voer en hoeveel ruimte ze nodig hebben, kan men daar ook terecht.

Met een fontein of een waterornament kan nog meer het accent gelegd worden op de eigen waterwereld. Van een gezellige fontein tot een kabbelend beekje: alles is mogelijk. Met de betoverende sfeer van vijververlichting, van drijvende lichtballen tot verlichting aan de waterrand. Dan is het 's nachts ook genieten bij de vijver.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie