JeugdTheaterSchool Coach4Kids

24 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Na een jaar lang oefenen en veel plezier, gaan de kinderen van de JeugdTheaterSchool Coach4Kids laten zien, wat ze geleerd hebben. Op 6 juni is de Musicalrevue, in poppodium Duycker.

Wat bij Coach4Kids belangrijk is, dat alle kinderen een hoofdrol hebben. "Je bent namelijk goed zoals je bent. Zodra kinderen dat weten, spelen zij de sterren van de hemel. Kinderen staan al genoeg onder druk. Bij Coach4Kids kunnen kinderen geen fouten maken, wel kunnen ze proberen om het beter te doen. Dit geeft ze zelfvertrouwen en dat nemen ze mooi mee in hun rugzakje", aldus Ina van Doorn, oprichter van Coach4Kids. "Al vele kinderen uit Hoofddorp en omgeving, hebben de afgelopen jaren de lessen gevolgd. Laatst vertelde een moeder, dat haar dochter zei: Coach4Kids, dat was de beste keuze van mijn leven."

Kinderen die de theaterschool volgen, gaan gemakkelijk om met een spreekbeurt, zingen gerust een lied voor de hele school, bij de eindmusical vallen zij op omdat ze al ervaring hebben, ze leren te durven. In een wekelijks wisselende volgorde leren de kinderen van 6 t/m 16 jaar zingen, dansen en acteren/presenteren. Naast een vast repertoire kunnen de leerlingen zelf aangeven welke songs zij willen instuderen bij de lessen, zingen en dansen. Bij de lessen acteren/presenteren worden bij de keuze van het onderwerp van de sketches en het maken van de teksten de kinderen uitgedaagd een belangrijke creatieve bijdrage te leveren. Samenwerking en wederzijds respect zijn daarbij belangrijke aandachtspunten. Daarnaast wordt in de lessen veel individuele aandacht besteed aan de persoonlijke presentatie van de kinderen.

Tijdens het lesjaar zijn er twee open lessen zodat ouders, vrienden en familie kunnen komen kijken wat de kids doen op school. Ook is er een masterclass, dit jaar was Rosalie de Jong degene die de leerlingen nog wat tips en trucks uit het vak leerde. Samen hebben zij met elkaar het dak van de school gezongen. "Plezier is het belangrijkste in de school. Als je ergens plezier in hebt, doe je het namelijk graag" aldus Van Doorn.

Voor meer informatie of inschrijven www.Coach4Kids.nl of mail naar info@coach4kids.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie