Huis van de week: Volop genieten van een groene huiskamer

26 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Er zijn zo van die huizen, die één geheel vormen met de tuin. Het Huis van de Week is zo'n huis. Het staat op het groenste eiland van Floriande aan Vliehors 113 in Hoofddorp. Deze vrij gelegen, lichte en ruime hoekwoning is gelegen op het achterste deel van het eiland. De natuurlijke uitstraling komt door de fraaie architectuur, terwijl de woning in zijn geheel praktisch is vormgegeven.

Sandra en Paul zijn de eerste bewoners. "We zagen de maquette en waren er direct weg van", vertelt Sandra. "Wat wij zo mooi vinden aan het huis is de gevelbekleding van leisteen en de luifel aan de achterzijde. Dit eiland wordt ook wel 'De Tuin' genoemd. De heggen aan de voorzijde mogen niet hoger zijn dan 1,20 meter. Alles is hier groen en er is veel ruimte. Geen schuttingen tussen de huizen, maar groen. Veel erfafscheidingen zijn gemaakt van bomen, heggen en planten. Tussen de huizen door zijn overal speelplekken voor de kinderen, maar ze kunnen ook rustig op straat spelen, het is hier autoluw.

Waarom dan verhuizen? Het is echt een geweldig huis, maar onze mannen zouden het leuk vinden om een grote schuur bij het huis te hebben, waar ze lekker kunnen knutselen. De behoefte aan meer buitenruimte is dan ook de enige reden dat we het huis verkopen."

Wat direct opvalt in de woning zijn de verrassende, verdiepingshoge raampartijen, waardoor er een mooie lichtinval ontstaat. Het huis is voorzien van een veelal lichte wandafwerking en moderne en tijdloze vloerafwerking. Verder zijn op meerdere plaatsen opbergruimtes gerealiseerd, zonder afbreuk te doen aan het gebruik en aanzicht. De tuingerichte woonkamer met openslaande deuren naar de achtertuin heeft een tijdloze parketvloer en fraaie schouw met gashaard. De moderne open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Ook de keuken heeft openslaande deuren.

"Het is echt een gezinshuis", vertelt Sandra verder. "Op de 1e verdieping zijn 3 slaapkamers en een ruime badkamer met douche (de enige plek in huis waar tegeltjes tegen de muur zitten). Er is een apart toilet en een hele praktische ruimte voor de wasmachine en droger. De 2e verdieping is er in 2004 opgebouwd. Dit is onze slaapkamer. Een heerlijke kamer, enorm licht en met een geweldig uitzicht, onze loft. Bovendien is hij gezien de grootte eenvoudig in twee kamers op te delen. Het huis is heel centraal gelegen, nabij winkelcentrum Floriande, scholen, openbaar vervoersvoorzieningen en de diverse uitvalswegen. Ook voor mensen met een hond is het een ideaal huis; 300 meter lopen en je staat in de Boseilanden, een prachtig recreatiegebied. Skaten, hardlopen, een crossbaantje... Dus ook wat ontspannen betreft woon je hier heel gunstig. Maar het mooiste van ons huis vind ik onze achtertuin. Dat is echt een verlengstuk van het huis. Zeker als de deuren open staan loopt het gewoon in elkaar over. We hebben drie zitjes in de tuin, en een apart zitje aan de voorzijde. Is deze dan zo groot? Nee, de tuin is gewoon handig ingericht en heel groen. De vier dakplatanen zorgen voor natuurlijke schaduw, met een mediterraans sfeertje. Zeker als je lekker ligt te luieren in je hangmat…"

Voor meer informatie:

www.hetmakelaarshuijs.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie