Aftellen naar Ride for the Roses

29 mei 2015 om 00:00 Activiteiten

HAARLEMMERMEER Het aftellen naar 6 september is begonnen. Op vrijdag 29 mei was het precies 100 dagen tot de Ride for the Roses. Tijdens dit grote wielerevenement stappen circa 12.000 mensen op de fiets om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding met afstanden van 100, 50 en 25 km. De start en finish zijn bij FloraHolland en de routes gaan onder andere door de Haarlemmermeer, Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn en Kaag en Braassem.

LANGE LINT Steeds meer deelnemers schrijven zich in, maar er kunnen er nog veel meer bij. Voor de 100 kilometer is er een maximum aantal van 6.000 deelnemers en de organisatie hoopt uiteraard dat dit aantal wordt gehaald. Het grootste peloton van de wereld rijdt over provinciale wegen en daar komt organisatorisch wel het een en ander bij kijken. Voor de 25 en 50 kilometer is er geen limiet qua aantal deelnemers. Deze routes lopen voor een groot deel over fietspaden. Samen een lang kleurrijk lint maken in de strijd tegen kanker is het doel.

VEILIGHEID De organisatie van lokale vrijwilligers is op verschillende plekken in de regio te vinden om promotie te maken voor het evenement en spreekt veel mensen. Voornamelijk enthousiaste reacties, maar soms komen er ook wat vragen. Een van de zorgen van mogelijke deelnemers is hoe het met de veiligheid bij zo'n groot evenement geregeld is. Natuurlijk doen er veel fietsers mee, maar gezien de ervaring van voorgaande jaren kan de organisatie zeggen dat alles in goede banen wordt geleid. Het vertrek gaat in groepjes, onderweg zijn er op zeer veel punten verkeersregelaars, obstakels onderweg zijn veelal weggehaald en ook bij de finish zijn de nodige maatregelen voor een goede binnenkomst getroffen.

RODE ROOS Iedereen die de finish overkomt, krijgt een rode roos en een goodie bag overhandigd. Een rode roos is het symbool voor een morgen en dat zegt veel bij dit grote evenement. Veel mensen hebben symbolisch iemand 'op hun bagagedrager' zitten en hebben dus in hun naaste omgeving te maken gehad met kanker. Niet zo gek, als men bedenkt dat nog steeds een op de drie mensen deze ziekte krijgt. De fietsers worden na binnenkomst getrakteerd op een feestelijke show met verschillende optredens. Ook zal het voorlopige eindbedrag dat iedereen bij elkaar heeft gefietst kenbaar gemaakt worden.

Mensen die niet mee willen fietsen maar wel iets willen doen, dan kunnen zij altijd nog hun steentje bijdragen door vrijwilliger te worden en ter plekke of op weg naar het evenement te helpen als vrijwilliger. Donateur of sponsor van de Ride for the Roses kan ook.

Meer informatie is te vinden op de website: www.ridefortheroses.nl, waar deelnemers zich ook kunnen inschrijven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie