Gemeenteraad steunt VVD-plan voor kantorenloods

29 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De meeste partijen in de gemeenteraad zijn enthousiast over het plan van de VVD om een zogeheten kantorenloods in de gemeente aan te stellen, een ambtenaar die zich moet inzetten om van lege kantoren woningen te maken. Dat bleek donderdagavond tijdens een discussie in de gemeenteraad.

De VVD lanceerde eerder deze week het plan voor een kantorenloods, een gangmaker op de woningmarkt die ook elders in de regio al actief is. Volgens de liberalen kan zo'n aanjager een oplossing bieden voor de groeiende behoefte aan sociale huurwoningen, onder meer voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

Ook wethouder Tom Horn van Wonen toonde zich tijdens het debat voorstander van het VVD-plan. Niettemin plaatste hij er direct kanttekeningen bij. Volgens hem is het 'omkatten' van kantoorgebouwen naar woningen een lastig proces, omdat eigenaren er niet erg happig op zijn.

Als er al kantoren worden verbouwd tot woningen, dan levert dat zeker geen sociale huurhuizen op, zo verzekerde Horn de raad. Hij benadrukte dat er op dit moment al twee kantoorcomplexen aan de Kruisweg worden omgebouwd tot woningen. "Tel dus uw zegeningen."

Horn was niet zo enthousiast over het voornemen om een groep vluchtelingen in een leeg kantoorpand te huisvesten. PvdA-raadslid Fineke Eveleens sprak in dat verband over gettovorming. Volgens VVD-raadslid Pieter-Jan de Baat, die het plan voor de kantorenloods heeft gelanceerd, is dat beslist niet de bedoeling.

De Baat zei dat zijn plan direct een eerste reactie heeft opgeleverd. De eigenaar van een leegstaande school in Nieuw-Vennep heeft laten weten wooneenheden te bouwen in zijn pand.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie