Kritiek van raad op plan van aanpak Ringdijk

29 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het plan van wethouder Adam Elzakalai om de Ringdijk en Ringvaart integraal aan te pakken kreeg donderdagavond van de gemeenteraad een weinig enthousiaste ontvangst. De fracties vonden vrijwel zonder uitzondering dat eerst de verkeersveiligheid op de dijk moet worden geregeld voordat andere zaken worden aangepakt.

Vertegenwoordigers van dorpsraden langs de Ringvaart lieten voorafgaand aan de politieke discussie al weten de visie van het college niet te delen. Erik Hoogenboom van de buurtvereniging Nieuwemeer zei verbaasd te zijn dat het college de veiligheid op de dijk geen prioriteit geeft. Voorzitter Erik Verpaalen van de dorpsraad Weteringbrug hield een vergelijkbaar verhaal. De dorpsraden hadden eerder al in een brief aangegeven niet enthousiast te zijn.

De raadsfracties vonden dat zonder draagvlak er geen aanpak van de Ringvaart kan komen. De partijen riepen de wethouder op met de Ringdorpen in gesprek te gaan en dan pas met een plan te komen.

Elzakalai was op zijn beurt stomverbaasd over de kritiek op het plan. Volgens hem zit er geen millimeter ruimte tussen de wensen van dorpsraden en raadsfracties en dat wat het college van plan is. "We hebben kennelijk een andere taal gesproken." De wethouder benadrukte dat de verkeersveiligheid beslist een belangrijk thema is, maar dat deze samen kan gaan met andere zaken op de Ringdijk.

Elzakalai beloofde dat er maatwerk zal worden geleverd op elk dijkvak langs de Ringvaart. Dat gebeurt in nauw overleg met de betrokken dorpsraden, zo zei hij. De fractie van Een Haarlemmermeer had een motie willen indienen om verkeersveiligheid voorrang te geven in de plannen, maar door de toezeggingen van de wethouder werd dat voortstel aangehouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie