31 mei 2015 om 00:00 Sport

Wat een schitterende prestatie van de Nieuw Vennepse korfballers

Met de zeer duidelijke cijfers 13 - 22 werd er gewonnen in Den Haag tegen GKV.

Grote uitblinker was junioor Rick Blom, die maar liefst 10x scoorde

Vooraf waren er allerlei rekensommetjes gemaakt. Bij verlies dit, bij gelijkspel dat en bij winst minimaal een beslissingswedstrijd(mocht Atlantis stunten tegen kampioen DOS)

De eerste 10 minuten waren voor GKV dat een 5 - 3 voorsprong nam, maar KIOS kwam op 7 - 7 en met twee van zijn 6 treffers in de eerste helft schoot Blom zijn team naar een 7 - 9 voorsprong met de rust.

Direct na rust knalde Patricia Kroon er twee in, waarna Blom bij 7 - 12 zijn 7e maakte:

Dat was de genadeklap. KIOS bleef gemakkelijk mee scoren. Nadat Blom zijn 10e had gescoord(12 - 19)kreeg hij zijn vedettewissel en kon Remco Wullems(terug na een langdurige blessure) nog zijn doelpuntje meepakken.

Scores: Rick Blom 10, Patricia Kroon 4, Stephan Janszen 2, Max Blom 2, Perry Kool 2, Laura Meiresonne 1, Remco Wullems1

Geweldige prestatie van coach Ger Donker en zijn team, die een hopeloos lijkende achterstand bij het begin van de tweede helft veld hebben omgezet in de gedeelde 4e plaats.

Na alle blijdschap na afloop kwam er helaas toch nog een domper op de feestvreugde, toen Donker bekendmaakte te stoppen bij KIOS om volgend seizoen coach te worden bij de hoofdklasse junioren van TOP uit Sassenheim.