HELP mijn huid, de zomer komt er aan!

31 mei 2015 om 00:00 Ondernemend

Goed Nieuws voor mensen met een UV-gevoelige huid.

Je zult het maar hebben: Lupus, chronische zonne-allergie, littekens, huidkanker, brandwonden, albinisme, een kwetsbare huid door bestraling of een kind met een overgevoeligheid voor (zon)licht die niet buiten mag spelen.

Kinderen zijn sowieso extra kwetsbaar als het gaat om verbranding door UV straling. Het is wetenschappelijk aangetoond dat verbranden op jonge leeftijd kan leiden tot huidkanker op latere leeftijd. Dermatologen luiden inmiddels de noodklok aangezien huidkanker hand over hand toeneemt. Met name ook in Nederland. Genoeg reden voor You&UV om haar nieuwe platform (www.you-uv.com) en webwinkel te openen voor iedereen die op zoek is naar meer informatie. Wie weet bijvoorbeeld dat de meest dodelijke vorm van huidkanker wordt veroorzaakt door UV-A straling. Van deze straling worden we niet bruin maar hij gaat wel dwars door kleding en glas.

"We krijgen dagelijks zoveel vragen over het leven met een UV-gevoelige huid, dat een informatieplatform en UV-helpdesk een noodzakelijke en logische stap is" aldus Elfriede Wijsma, oprichtster van You&UV. Wijsma, zelf ervaringsdeskundig met de auto immuun aandoening Lupus, weet als geen ander welk effect UV op de huid kan hebben en welke extreem belemmerende invloed dit heeft op het dagelijkse leven. Wijsma: "Ik heb aan den lijve ervaren dat er te weinig informatie is over hoe je met UV-gevoeligheid kunt omgaan en welke producten je kunt gebruiken om je dagelijkse leven te vergemakkelijken. Het is geweldig om te merken dat we met de kennis en kunde die we opgebouwd hebben, anderen ècht kunnen helpen".

In de nieuwe webwinkel http://www.you-uv.com worden UV-beschermingsproducten verkocht zoals UV-werende kleding, UV-indicatoren en UVwash. UVwash is een door You&UV zelf ontwikkeld middel om eenvoudig eigen kleding UV-proof te maken. Een deel van de opbrengst uit de webwinkel zal gebruikt worden voor voorlichting en research ten behoeve van UV-gerelateerde aandoeningen.

You&UV is uit persoonlijke noodzaak geboren. Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben echter te maken met een gevoeligheid voor UV-straling. Het aantal verzoeken en noodkreten aan You&UV voor informatie en producten neemt daardoor wekelijks toe. In het buitenland bestaat hetzelfde probleem waardoor ook het aantal vragen en bestellingen uit andere landen groeit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jacco Middendorp

Parklaan 6-8

2132 BN Hoofddorp

+31 647780000

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie