Jongeren spannen zich in voor zorgerf 'BoerenGeluk'

31 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zoek naar een volgend goed doel, kwam de GJV, de jongerenvereniging van de Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep, dit jaar uit op zorgerf 'BoerenGeluk' aan de Rijnlanderweg 1547a in Nieuw-Vennep. Net op het moment dat de familie Geluk een duo-fiets op proef had. De keuze was snel gemaakt. De GJV ging zich inspannen voor de aanschaf ervan.

Het geld werd binnengehaald door het organiseren van een sponsorlunch, waarvoor de leden van de protestantse gemeente zich konden aanmelden. 66 Volwassenen en 10 kinderen namen deel. De diaconie ondersteunde de actie met een verdubbeling, waarna de GJV nog een greep deed uit de eigen goede doelen pot. Afgelopen zondag kon Eline Alons namens de GJV het afgeronde bedrag van € 2250,- overhandigen aan een blije familie Reinier en Johanneke Geluk. De aanschaf van de duo-fiets komt nu heel dichtbij, vertelde de heer Geluk. Deze gaat er zeker komen.

Met de duo-fiets kunnen de bezoekers van het zorgerf genieten van de buitenlucht en (mee)bewegen. Op het erf is ruimte genoeg. De duo-fiets heeft drie standen. Eén waarbij de passagier niets hoeft te doen; één waarbij de passagier meetrapt zonder krachtsinspanning; één waarbij de passagier met kracht meetrapt en -stuurt. Zorg op maat dus voor de bezoekers van het zorgerf.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie