Excursie broedende oeverzwaluwen

31 mei 2015 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP De oeverzwaluw is een graag geziene gast in de Toolenburgerplas. De vogels voelt zich hier thuis en heeft diverse broedplaatsen in de omgeving van de plas. Op maandag 22 juni van 19 tot 21.30 uur organiseren het IVN Zuid-Kennemerland en Natuur - en Milieucentrum Haarlemmermeer een avondexcursie naar broedende oeverzwaluwen. Locatie is het informatiepaneel op de heuvel van ingang IJweg.

Tijdens dit bezoek aan een interessante kolonie broedende oeverzwaluwen vertelt de gids over het bijzondere broedgedrag. In kolonies broedt de vogel in gangen die zij zelf graven in steile rivieroevers. Maar ze benutten ook door de mens gemaakt steile zand- of leemwanden, zoals die bij de Toolenburgerplas. Hier is op een eiland een steile, kunstmatige oeverwand gebouwd. Rond deze tijd maken de jongen hun eerste oefenvlucht. Een goed moment om een kijkje te nemen. Het is raadzaam een verrekijker mee te nemen en een plastic zak of een campingstoeltje om op te zitten. Deze excursie is geschikt voor beginnende vogelliefhebbers en kinderen vanaf circa 8 jaar.

Deelname is gratis een aanmelden kan bij Marcel Schalkwijk via jwmschalkwijk@gmail.com of 023 5636888. Meer informatie over IVN en haar activiteiten op: www.ivn.nl/zuidkennemerland.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie