BV Floriande organiseert weer een succesvolle Junior Masters Finale Badminton

31 mei 2015 om 00:00 Sport

Op zaterdag 16 mei is in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA) de Junior Master Finale 2015 gespeeld. De organisatie van het toernooi was net als vorig jaar in handen van BV Floriande i.s.m. Badminton Nederland, toernooileider Han van der Vliet en referee Albert Valentijn. We kunnen gezamenlijk terugkijken op een succesvolle afsluiting van de Junior Master Circuit 2014/2015. Deze finale werd mede namens de sponsoren, waaronder de gemeente Haarlemmermeer, van BV Floriande mogelijk gemaakt.

In totaal waren er 90 jonge deelnemers (leeftijd van 13 tot 17 jaar) uit het hele land die tijdens de kwalificatieronden in de ochtend streden voor plaatsing in de finaleronde. Onder de aanwezige coaches ook Eric Pang en Ilse van de Burgwal (zelf Para-Badmintonsters en trainster en coach van valide spelers) die hun spelers tactische tips gaven. Ook 's middags in de finale- en verliezersronden worden weer volop gestreden om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Goed om te zien, dat ondanks toenemende vermoeidheid spelers tot veel in staat zijn om dat laatste winnende punt binnen te slepen. Gelukkig waren er slechts 7 uitvallers door lichte blessures.

De plaatsingen van de onderdelen waren goed verzorgd, slechts in 2 van de 8 onderdelen (VE15 en VE17) wist de nummer 2 geplaatst te winnen. Verder opvallende resultaten bij ME15+, waar Bart Hoksbergen als 3e is geëindigd en bij de VE15 waar 2 niet geplaatste speelsters de plaatsen 2 en 3 wisten te bemachtigen.

Winnaars:

U13

ME Mahendra Suartana

VE Amy Tan

U15

ME Carlo van den Berge

VE Romy Claassen

U15+

ME Patryk Kobeluch

VE Alyssa Tirtosentono

U17

ME Joran Kweekel

VE Marlies Baan

Deze spelers mogen tijdens de Dutch Open op zaterdag 10 oktober spelen tegen de nummer 1 van de Junior Master eindranglijst om de Junior Master Cup. De prijsuitreiking werd verricht door Ilse van de Burgwal, Nederlands Kampioene rolstoelbadminton 2015.

BV Floriande hoopt volgend jaar weer dit evenement te organiseren het draaiboek ligt al klaar!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie