Vele financieringsaanbieders aanwezig op MKB-Financieringsbeurs

1 juni 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP Tijdens de MKB-Financieringsbeurs op 9 juni aanstaande in het gemeentehuis van Haarlemmermeer zijn er inmiddels 16 aanbieders van financiering die hun aanwezigheid hebben toegezegd, een groot succes aldus de organisatie. De beurs wordt gehouden van 16 tot 20 uur in het Raadhuis Haarlemmermeer aan het Raadhuisplein 1. Juist dit grote aantal en de diversiteit zal de MKB-Financieringsbeurs tot een succes maken voor bezoekers en aanwezigen. Van aanbieders van crowdfunding tot reguliere banken, van informal investers tot kredietunies en microfinanciering. Allen zullen aanwezig zijn om de ondernemers verder onderricht te geven in de verschillende wegen naar een passende financiering. De organisatie is er van overtuigd dat een combinatie van verschillende financieringsvormen de toekomst zal zijn en roept ondernemers dan ook op om te komen.

Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), opent de voor ondernemers vrij toegankelijke MKB-Financieringsbeurs te Haarlemmermeer. Als oud Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken en als boegbeeld van de bankensector voelt Buijink zich nauw verbonden met het bedrijfsleven en ziet hij het belang van de bancaire sector voor de samenleving als geen ander. De MKB-Financieringsbeurs heeft -net als de banken - een belangrijke rol voor de kapitaalverschaffing van het (innovatieve) bedrijfsleven.

De MKB-Financieringsbeurs wordt voor de tweede keer in successie georganiseerd door het georganiseerde bedrijfsleven Haarlemmermeer, de Amsterdam Economic Board en MKB Noord-Holland. Een brede groep aanbieders van financiering voor Midden en Kleinbedrijven (MKB) presenteert zich in het Raadhuis.

Het is voor ondernemers steeds moeilijker geworden om financiering te vinden voor belangrijke investeringen en hun groeiplannen. Zeker als het om relatief kleine bedragen gaat, tot circa € 250.000. Banken zijn voor die bedragen om verschillende redenen niet meer/minder bereid voldoende in de financieringsbehoefte van het MKB te voorzien. Gevolg is dat circa 68% van de kredietaanvragen van het MKB door de banken wordt afgewezen. Als gevolg van deze ontwikkeling wordt er, vooral door MKB-bedrijven, veel minder geïnvesteerd dan zij zelf zouden willen. En aangezien MKB-bedrijven in belangrijke mate de economische motor zijn in met name Haarlemmermeer, blijft de economische groei in Haarlemmermeer achter bij de mogelijkheden.

De bekende financieringsmogelijkheden van het MKB staan onder druk, terwijl nieuwe vormen ontstaan en zich aanbieden. Crowdfunding, informal investment, microfinanciering, kredietunies of andere financieringsvormen staan volop in de belangstelling. Ook wordt het een trend om, al of niet samen met de bank, gestapelde financiering toe te passen. Dat betekent dat een lening door meerdere investeerders wordt gedeeld om het risico te verkleinen. Deze en méér technieken komen ook aan bod in het Hoofddorpse Raadhuis.

Tijdens de beurs zal er 1 workshop gehouden worden over in de belangstelling staande onderwerpen onder andere Crowdfunding, Informal Investment en Microfinanciering. Specialisten zullen hun verhaal doen en vragen beantwoorden.

Of ze nu nieuw, oud, groot, klein, innovatief of klassiek zijn, alle MKB bedrijven zijn welkom. Geen toegangskosten, wel aanmelden. Dat kan via www.mkbfinancieringsbeurs.nl.

De MKB-Financieringsbeurs is een initiatief van het Haarlemmermeerse Bedrijfsleven, MKB Noord-Holland en van de Amsterdam Economic Board. Aanwezige standhouders: ABN Amro Informal Investment, Collin Crowdfund, CrowdAboutNow, Douw&Koren, European Merchant Finance, Fundwijzer, ING, Investormatch, Kamer van Koophandel, Kapitaal op Maat, Kredietunie Haarlemmermeer e.o., Money Meets Ideas, Oneplanetcrowd, Qredits Microfinanciering Nederland, Rabobank Regio Schiphol, Spotcap en Trefi.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie