Oplichting door nepagenten

10 juni 2015 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Een 50-jarige Japanse toerist is maandagmiddag 8 juni het slachtoffer geworden van oplichters.

Omstreeks 16.45 uur liep de man over de Leisteen in Hoofddorp toen hij werd aangesproken door een man die zich uitgaf voor een Italiaanse toerist. De man vroeg het slachtoffer of hij even een foto van hem wilde maken. Toen de Japanner toestemde werd hij meegenomen naar een stille plaats. Hier kwamen twee mannen op hem aflopen. Hoewel zij in burger gekleed waren, gaven zij zich uit voor politiemensen. Zij vroegen de Japanner zijn buiktasje te openen. De politiemensen wilden hem controleren op de aanwezigheid van drugs. Na de 'controle' liepen de Italiaanse toerist en de politiemensen weer weg. Korte tijd later kwam het slachtoffer er achter dat hij was beroofd van zijn geld.

De Italiaanse toerist was een blanke man van ongeveer 30 jaar oud en een lengte van 1,60 meter. Hij droeg een donker overhemd en een donkere spijkerbroek. De man had tattoo's op zijn armen.

De ene politieman was 50+ en had een lengte van 1,70 meter. Hij had halflang bruin haar met grijze plukken dat met gel achterover gekamd was. Hij droeg een donker vest. De andere politieman was rond de 50 jaar en had een lengte van 1,70 meter. Ook hij had halflang naar achteren gekamd haar en droeg eveneens een donker vest.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie