Feestelijk onthaal voor eerste bewoners Tudorpark

20 juni 2015 om 00:00 Ondernemend

HOOFDDORP De eerste bewoners van het Tudorpark komen vrijdagavond, 19 juli, bij elkaar voor een feestelijke barbecue.Nu ook het eerste appartementencomplex klaar en bewoond is, toasten opdrachtgever Ymere, bouwer Dura Vermeer en de gemeente Haarlemmermeer met bewoners op dit eerste resultaat. In ruim een jaar realiseerde Dura Vermeer hier 44 koopwoningen en een complex met 37 sociale huurappartementen voor Ymere. Al 13 particulieren kochten een kavel en bouwen hun eigen Tudorhuis.

Wie bij de Toolenburger Plas richting het oosten kijkt, ziet boven de busbaan het silhouet van de nieuwe wijk, met de typische puntdaken en sierlijke schoorstenen. De wijk in aanbouw trekt al veel nieuwsgierige bezoekers. Zelfs landelijke media tonen interesse vanwege de bijzondere architectuur. De eerste huurders kregen aan prachtige locatie op loopafstand van de Toolenburger Plas en op de bovenste verdiepingen, zelfs met zicht op de plas. Evenals de vrijstaande woningen en de eengezinswoningen is ook het huurcomplex in Tudorstijl gebouwd.

Volgens Thom Horn, wethouder van Haarlemmermeer, is dit geen 13-in-een-dozijn-wijk. "Vooral mensen die hier een woning kopen, doen dat omdat de stijl hen aanspreekt. Ik verwacht dat die gezamenlijke voorkeur de sociale cohesie in de wijk ten goede komt."

VORSTELIJKE STRAATNAMEN

De gemeente koos ervoor om de straten in Tudorpark geheel in stijl te vernoemen naar vorsten en vorstinnen uit de Tudor-dynastie. De Tudors bekleedden het koningschap van Engeland en Wales van 1485 tot 1603. De nieuwe Catharina van Aragonlaan en Anna Boleynlaan verwijzen naar de eerste en de tweede vrouw van Hendrik VIII, Koning van Engeland. Het eerste appartementencomplex van Ymere kreeg dan ook de naam De Vorstin.

BETAALBARE EENGEZINSWONINGEN

Ymere gaat dit jaar met Dura Vermeer nog ongeveer zeventig woningen bouwen die nu in verkoop zijn. De komende jaren zullen nog verschillende projecten in Tudorpark ontwikkeld worden. Zo wordt het een gemengde wijk met een divers aanbod van huur- en koopwoningen.

Op zaterdag 27 juni start de verkoop van eengezinswoningen met een prijs vanaf € 245.000. De eengezinswoningen worden in kleine blokken gebouwd alsof ze samen één landhuis vormen en verschillen van gevel. De verkoop begint in het Tudorhouse aan de Bennebroekerweg tussen 12 en 15 uur.

Foto-onderschrift:

Gebouw De Vorstin met 37 huurwoningen van Ymere in Tudorpark . Fotografie: Ossip van Duivenbode

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie