Onafhankelijk Liberaal bezorgd over garantstellingen gemeente

29 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP De fractie van Onafhankelijk Liberaal maakt zich zorgen over garantstellingen van de gemeente aan bijvoorbeeld sportclubs. Bij onvoldoende controle dreigt mogelijk een nieuwe miljoenenstrop, aldus de partij.

OL heeft gegevens opgevraagd over de garantstellingen. Raadslid Anneke van der Veer: "De gemeente geeft garanties af, bijvoorbeeld aan sportclubs. Wij vinden het een goede zaak dat de gemeente deze sportverenigingen ondersteunt, laat dat duidelijk zijn. Maar wij willen wel graag inzicht in de financiële risico's die de gemeente daarbij loopt. Het gaat hier om miljoenen!"

Onafhankelijk Liberaal wil weten of de gemeente goed in de gaten houdt hoeveel risico zij loopt. "Stel dat het ledenaantal van een vereniging terugloopt, dat betekent minder inkomsten voor de club. En dan neemt het risico toe dat de gemeente ook echt moet gaan betalen." De fractie vraagt inzicht in hoe de gemeente die risico's in de gaten houdt. "Want op nog een miljoenenstrop zit niemand te wachten", aldus Van der Veer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie