Minions in première in CineMeerse

29 juni 2015 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Deze week gaan er weer een aantal films in première in de bioscoop aan het Raadhuisplein, waaronder de film van de Minions. Het verhaal van de Minions begint miljoenen jaren geleden, toen een Minion niet meer was dan een eencellig geel organisme. Door de jaren heen zijn ze geëvolueerd tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken, van T. Rex tot Napoleon. Helaas waren ze niet zo succesvol in het uitvoeren van hun taak en raakten werkloos. Eén Minion, genaamd Kevin, heeft een idee: samen met de rebelse Stuart en de schattige Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe slechterik om te assisteren. De drie vrienden raken verzeild in een spannend avontuur dat hen naar een geschikte nieuwe meester leidt: 's Werelds eerste vrouwelijke superschurk Scarlet Overkill (Academy Award® winnaar Sandra Bullock). Kevin, Stuart en Bob reizen van het ijskoude Antarctica naar New York City in de jaren '60. Uiteindelijk belandt het vrolijke gele trio in Londen, waar zij hun grootste uitdaging aangaan: het redden van alle Minions. De film heeft ook een Nederlandse versie met stemmen van onder andere: Isa Hoes, Barry Atsma, Chris Zegers, Karin Bloemen, DJ Hardwell, Susan Visser, Bas Keijzer en Hans Klok.

Verder zijn er premières van Magic Mike XXL, Survivor en Terminator: Genisys.

Magic Mike XXL

Drie jaar nadat Mike op zijn hoogtepunt het strippersleven vaarwel zei, besluiten de overgebleven leden van de Kings of Tampa ook de handdoek in de ring te gooien. Maar dan wel op hun manier: Nog één keer knallen in Myrtle Beach, samen met de legendarische Magic Mike in de spotlights. Onderweg naar hun allerlaatste show, met stops in Jacksonville en Savannah waar ze oude kennissen ontmoeten en nieuwe vrienden maken, leren Mike en de mannen nieuwe moves en schudden ze op verrassende wijze het verleden van zich af.

Survivor

Een Amerikaanse overheidsagent (Milla Jovovich) overleeft ternauwernood een bomaanslag in het centrum van Londen. Ze is daar gestationeerd om terroristen die naar de VS willen reizen te stoppen. De aanslag was op haar gemunt, maar in plaats van slachtoffer wordt ze als verdachte gezien. En opgejaagd; niet alleen door de overheid, maar ook door de genadeloze huurmoordenaar The Watchmaker (Pierce Brosnan). Zonder back-up van de Britse overheden gaat ze op zoek naar de man achter de aanslag om een veel grotere aanslag te stoppen tijdens oud en nieuw op Times Square

Terminator: Genisys 29(Voorpremières vanaf woensdag 1 juli)

In Terminator: Genisys stuurt John Connor (Jason Clarke), de leider van het menselijk verzet, Sergeant Kyle Reese (Jai Courtney) terug naar 1984 om Sarah Connor (Emilia Clarke) te beschermen en de toekomst veilig te stellen. Door een onverwachte gebeurtenis komt Sergeant Reese ineens terecht in een nieuwe, onbekende versie van het verleden. Hier vindt hij nieuwe bondgenoten, waaronder The Guardian (Arnold Schwarzenegger). Wanneer hij oog in oog komt te staan met levensgevaarlijke vijanden krijgt hij een onverwachte missie: het resetten van de toekomst.

SENIORENMIDDAG

Donderdagmiddag zijn er weer seniorenvoorstellingen! Koffie/thee, iets lekkers en een film voor maar €7,00 per persoon. Reserveren kan via www.CineMeerse.nl/senioren of telefonisch via 023 30313030. Donderdagmiddag (2-7): 13 uur Kidnapping Freddy Heineken; 13.10 uur Nature 3D; 13.20 uur Rendez-Vous; 13.30 uur The Age of Adaline

Ook zijn er weer een aantal opkomende evenementen.

Wilhelm Tell

Beleef het allemaal live vanuit The Royal Opera House / Covent Garden op zondag 5 juli. Vanuit een luxe bioscoopstoel worden bezoekers meegenomen naar een klassieke wereld vol pracht en praal. Alle voorstellingen zijn te zien in hoogwaardig beeld en geluid en dit jaar zijn voor het eerst alle opera voorstellingen Nederlands ondertiteld. Tickets kosten € 19.50 per persoon en zijn inclusief een kopje koffie of thee en iets lekkers bij ontvangst.

Het verhaal van deze opera gaat als volgt. Openend met de spannendste van alle ouvertures, staat Rossini's laatste opera aan de basis van de Franse Grand Opéra die tijdens de 19e eeuw de Europese podia domineerde. Het thema van de opera is vrijheid, met als voorbeeld de strijd tegen de Oostenrijkse bezetting dat aangevoerd werd door de Zwitserse boogschutter en patriot Guillaume Tell. De meest beroemde scene uit de opera is die waarin Tell een appel van het hoofd van zijn zoon schiet, een heldendaad die zijn landgenoten inspireert en aanzet tot opstand. Rossini's partituur is subliem; het is beladen met prachtige aria's, koren en ensembles.

Degene die Antonio Pappano's onvolprezen opname kennen, met onder meer Gerald Finley (Tell), John Osborn (Arnold) en Malin Byström (Mathilde), zullen wel weten waartoe hij in staat is. De dynamische jonge Italiaanse regisseur Damiano Michieletto maakt hier zijn debuut met wat belooft een spectaculaire productie te worden die bovendien stemt tot nadenken…

Royal Opera House Zomer Encores

Geniet deze zomer nog een laatste keer van de mooiste opera- en balletvoorstellingen van het afgelopen seizoen op dinsdag 7 juli. Alle voorstellingen zijn te zien in hoogwaardig beeld en geluid en alle opera voorstellingen Nederlands ondertiteld.

Kaarten voor deze voorstelling kosten €17,00 per stuk en zijn inclusief een kopje koffie of thee en iets lekkers bij binnenkomst. PlatinumPas-houders genieten van 10% korting op hun kaartje. Overige acties/kortingen zijn niet geldig.

29Alice's Adventures in Wonderland

Christopher Wheeldons ballet is gebaseerd op het boek van Lewis Carroll het is een uitbundige verbeelding met een cast van herkenbare figuren, onder wie een tap-dansende Mad Hatter, een nukkige White Rabbit en een luidruchtige en chagrijnige Queen of Hearts. Wheeldon heeft, in samenwerking met componist Joby Talbot en ontwerper Bob Crowley, een authentiek familieballet gecreëerd in de geest van Carrolls populaire kinderklassieker.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie