Inloopspreekuur Sociaal Makelaar Linquenda

29 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

NIEUW-VENNEP Voor vragen en ideeën op het gebied van welzijn, kunnen de bewoners van Linquenda iedere donderdag terecht bij het inloopspreekuur van de sociaal makelaar van MeerWaarde. De inloop is op donderdagen van 15 tot 16.30 uur en vindt plaats in wijkgebouw Linquenda.

Mensen die zich zorgen maken over het welzijn van zichzelf of iemand anders of ook mensen die een leuk idee voor de wijk hebben, kunnen langs komen. Sociaal Makelaar Peter Rethans kijkt samen met de bewoners naar de mogelijkheden die er zijn. Men kan vaak zelf meer dan ze denkt. Bovendien zijn er heel veel mensen in de wijk die elkaar zouden kunnen helpen, zowel vanuit organisaties maar ook als bewoners. Mocht het tijdstip niet uit komen, dan kunnen mensen ook via peter.rethans@meerwaarde.nl, of via 06-15308207 een afspraak maken.

Wat doet een sociaal makelaar?

Het werk van een sociaal makelaar bestaat uit het maken van contact in een wijk met bewoners en organisaties, en deze met elkaar verbinden. Er zijn onbenutte capaciteiten van bewoners en onbenutte kwaliteiten van een wijk die ingezet kunnen worden om het welzijn van de wijk nog beter kunnen maken. Een sociaal makelaar brengt deze capaciteiten en kwaliteiten in beeld en koppelt deze wanneer er een vraag of een idee is vanuit buurtbewoners.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie