Enthousiaste vrijwilligers gevraagd voor 'Metgezel'

29 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER Humanitas en Meerwaarde werken onder de naam 'Metgezel' samen aan een leefbare samenleving in de Haarlemmermeer. Met name gericht op mensen die aan de kant staan door sociaal isolement. Het zelfstandig wonen lukt doorgaans nog wel, maar door gebrek aan contacten vereenzaamt men. Door het wekelijkse bezoek van een vrijwilliger krijgt men vaak weer zin in het leven en voelt zich daardoor minder eenzaam. Dat is het doel van 'Metgezel'.

Er is steeds meer vraag naar deze vorm van ondersteuning. Daarom zijn Humanitas en Meerwaarde op zoek naar vrijwilligers. Iedereen die graag iets voor een ander wil betekenen, is welkom. Ervaring is niet direct noodzakelijk, wel de bereidheid om een korte basistraining te volgen en om voor minstens een jaar wekelijks een deelnemer thuis te bezoeken. Onkosten worden vergoed en voor een verzekering is gezorgd.

Een coördinator geeft ondersteuning bij het werk. Ook ontmoeten de vrijwilligers regelmatig andere vrijwilligers om samen ervaringen uit te wisselen.

Minimum eisen voor de vrijwilligersfunctie zijn zelfstandig kunnen werken en een verklaring omtrent gedrag.29

Interesse? Neem dan contact op met één van onze coördinatoren (Peter Breevoort / Ron Rozet / Ed Strobel) via 06-30699499 of metgezel.haarlemmermeer@gmail.com. Men kan ook het algemene nummer 06-21357059 van Humanitas bellen of Mustapha el Moumene, van Meerwaarde via 023-5698888.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie