Judo Yushi team tot 15 jaar tweede van Nederland

29 juni 2015 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Het jongensteam van Judo Yushi tot 15 jaar heeft afgelopen weekend de zilveren medaille van vorig jaar geprolongeerd op het NK teams.

Het team van Judo Yushi had zich via het districtskampioenschap van Noord-Holland geplaatst voor het NK teams. Op het NK komen de nationale kampioen en de beste teams van de zeven districten waarin Nederland is verdeeld tegen elkaar uit. Het NK vond plaats in het Triavium in Nijmegen.29

In de kwartfinale lootte het Vennepse team van Geelhoed, de kampioen uit Zuid-Nederland. Ze wonnen de kwartfinale met drie keer ippon (vol punt) en één keer wazari (half punt), waardoor een 4-1 overwinning op het bord werd gezet. In de halve finale trof Judo Yushi de kampioen van vorig jaar, het combinatieteam van Sport Judo Oost. Het was de ultieme mogelijkheid voor revanche. Vorig jaar konden de Vennepers moeilijk omgaan met de stijl van Oost. In de voorbereiding op dit NK hadden de jongens hierop getraind, waardoor het team nu wel dominant kon zijn. Ook hier zette het team een 4-1 overwinning op het bord en stond Judo Yushi in de finale tegen Top Judo Nijmegen, een combinatieteam uit midden Nederland.

Zowel Judo Yushi als Topjudo Nijmegen hadden op het individuele NK al goed gescoord, dus het was vooraf ook de meest voorspelde finale. Bijna alle judoka's in de finale hadden een top 5 klassering op het NK behaald. Judo Yushi startte met winst in de lichtste klasse van Jelle van der Werff, maar daarna nam Topjudo Nijmegen het over. Nadat Nijmegen het gelijk maakte, volgden twee spannende wedstrijden maar ook daarin ging de winst naar Nijmegen. De laatste wedstrijd won Thomas Beekman nog, waardoor er een 2-3 eindstand op het bord stond en het team voor het tweede jaar op rij de zilveren medaille mocht ophalen. Het team bestond uit Jelle van der Werff en Indy Timmers (-46 kg), Christopher Groot (-50 kg), Tommy Agrest (-55 kg), Loek van der Veld (-60 kg) en Thomas Beekman (-66 kg).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie