Vennep Vennep Flyers Heren 1 wint eenvoudig van Red Stars Vitesse'22

29 juni 2015 om 00:00 Sport

De honkballers van de Flyers wisten zondagmiddag in Castricum met 17-7 te winnen van Red Stars en gingen zo met de 11e opeenvolgende overwinning terug naar huis.

De Flyers gingen uitstekend van start. Openingsslagman Bart Krom kwam op het honk door een veldfout, gevolgd door een stootslag honkslag van Davy Hamelink. Beiden konden even later scoren op een veldfout en een wilde worp. Stijn Karelse en Pascal von Sohsten breidde even later de score uit op honkslagen van Ramon Augustinus en Alvin Hamelink. Red Stars probeerden wat terug te doen in de eerste inning en kon 1 punt scoren op het werpen van Dennis van Veen, na 4 wijd en een veldfout stond het na de eerste inning 4-1 in het voordeel van de Flyers.

Davy Hamelink kwam in de 2e inning op het honk door vier wijd en kon even later scoren op honkslagen van Jordy Kruijer en Karelse. Kruijer scoorde vervolgens op een honkslag van Augustinus. Wederom scoorden Red Stars weer een punt in de gelijkmakende slagbeurt. In de 3e inning voegden de Flyers 2 punten toe aan het totaal mede dankzij een homerun van Bart Krom en bracht hiermee de stand op 2 - 8.

In de volgende innings kwam Red Stars langzaam maar zeker dichterbij op het werpen van de nieuwe werper Jeffrey Veerman. De stand na 5 innings was dan ook 7-9 in het voordeel van de Vennepers. Echter kwamen zij hierna niet meer in gevaar.

Vanaf de 5e inning hield Bauke van der Leeden de deur dicht, hij gooide in 4 innings vijf keer 3 slag en kreeg slechts 2 honkslagen en geen punten tegen. In de 6e inning liepen de Flyers uit naar 7 - 14, mede geholpen door de pitcher van Red Stars die vier keer 4 wijd en een geraakt werper gooide. Wederom sloeg Bart Krom de bal ver, dit keer voor een driehonkslag waarop 3 man wist te scoren.

In de 9e inning gebeurde er iets unieks, buiten het feit dat de Flyers de eindstand van 7 - 17 op het bord zette, sloeg Bart Krom een honkslag en maakte hiermee zijn cycle compleet. Dit betekend dat hij in 1 wedstrijd een honkslag, een tweehonkslag, een driehonkslag en een homerun wist te slaan, wat zeer zeldzaam is in het honkbal. Hiermee komt Bart Krom in het rijtje van de grote namen als Bas de Jong en Kalian Sams.

De Flyers sloegen 16 honkslagen en kregen 12 keer 4 wijd en zijn gebrand op de volgende overwinning. Aanstaande woensdag wordt er thuis gespeeld tegen concurrent The Flags uit Lisse om 19:00.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie