Marjolein Menks van start met Pi-dental in Hoofddorp

30 juni 2015 om 00:00 Sport

HOOFDDORP "We leggen nu de laatste hand aan de inrichting en dat verloopt vlot. We streven ernaar snel open te zijn. Vanaf maandag 6 juli zijn we klaar om afspraken te kunnen maken".

Aan de Nieuweweg bereidt tandarts Marjolein Menks zich voor op de start van haar eigen praktijk. "Nee, Hoofddorp is voor mij beslist niet nieuw", vertelt ze. "Als tandarts ben ik voor veel mensen hier zeker geen onbekende. Ik heb tien jaar gewerkt in de praktijk van mevrouw Tan-van der Waal. Zij heeft haar werkzaamheden zo'n jaar geleden beëindigd. Dat viel samen met het moment dat ik er even uit was in verband met de geboorte van mijn dochtertje. Nu wil ik graag weer volop aan de slag en een eigen praktijk is een fantastische kans. Zeker als het dan gaat om Hoofddorp, waar het voor mij een beetje thuiskomen is. Veel patiënten van mevrouw Tan zullen denken: Hé, dat is Marjolein. Want zo hebben ze me leren kennen." Ze is erg blij met haar praktijklocatie, die zich bevindt in het pand van Capricorn Lijsten. "Het is een goed herkenbaar punt. Makkelijk bereikbaar en je kunt gratis voor de deur parkeren. Dat is een groot voordeel. En het pand is uitstekend toegankelijk voor invaliden."

Marjolein Menks is op het ogenblik nog praktijkdocent bij ACTA, het tandheelkundig opleidingsinstituut van de Universiteit van Amsterdam en VU. "Maar vanaf juli zet ik me volledig in voor mijn eigen praktijk. Als naam heb ik gekozen voor Pi dental. Waarom? Dat heeft te maken met onze familie. En ik hoop hier van start te gaan met een echt familiebedrijf. Het is namelijk de bedoeling dat mijn man Martin, ook tandarts en op dit moment praktijkdocent bij ACTA, na verloop van tijd gaat meedraaien."

PERSOONLIJKE AANDACHT Ze windt er geen doekjes om: niemand vindt een bezoekje aan de tandarts een pretje. "Maar ik probeer er wel voor te zorgen dat we het plaatsnemen in de stoel zo comfortabel mogelijk maken. Daarom zijn in mijn praktijk de speerpunten: neem de tijd en geef elke patiënt de aandacht die hij of zij nodig heeft. Maatwerk. Er is geen mond hetzelfde, en daarom is iedere behandeling anders. En één ding: angst voor de tandarts is nergens voor nodig. Met de huidige kennis van zaken is het mogelijk elke behandeling zonder pijn te laten verlopen."

Ze richt zich met Pi dental op patiënten van alle leeftijden. "Jazeker, ook op kleine kinderen. Het is beslist aan te raden die vanaf hun 4e jaar regelmatig te laten controleren. Ze kunnen dan spelenderwijs gewend raken aan een bezoekje aan de tandarts. Dan kun je later veel problemen voorkomen".

Pi dental (Marjolein Menks), Nieuweweg 55d (in het pand van Capricorn), 2132 CL Hoofddorp. Afspraken via 023 576 67 35. Tarieven: NZA. Vergoeding afhankelijk van individuele zorgpolis.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie