Vierde editie Groene Loper Festival geslaagd

30 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Nadruk op lokale duurzame alternatieven

HOOFDDORP Afgelopen zondag, 28 juni, stond het Raadhuisplein in het teken van (h)eerlijk genieten tijdens het Groene Loper Festival. Het festival trok vele geïnteresseerde bezoekers. Tijdens het festival konden consumenten kennis maken met duurzame alternatieven. Na de opbouw liep het plein al snel vol. De deelnemers, de indrukwekkende acts en muziek zorgden voor een goede sfeer.

Interactieve etalage

Het raadhuisplein stond bomvol met deelnemers, die elk jaar weer in aantal toenemen. Zo ook dit jaar. "De vele deelnemers vormen een interactieve etalage voor wat er lokaal mogelijk is aan duurzame alternatieven" geeft Arjanne Lagendijk van medeorganisator NMCX Centrum voor Duurzaamheid aan. "De consument is steeds meer geïnteresseerd in de verhalen achter de producten en diensten die hij koopt."

Beleving voor jong en oud

Er was veel te doen en te beleven op het festival. Een proefritje maken op een elektrische scooter, een biologische suikerspin proeven en meedoen met de zwerfafvalbingo. Ook de kleintjes vermaakten zich goed. Ze werden geschminkt, bouwden mee aan ruimtelijke objecten met bamboe bij 'de ruimte van de toekomst' en genoten van een interactieve poppenkast.

Vergroening van het centrum

Tijdens het festival vond ook de vergroeningsaftrap in het centrum plaats. GroenRijk Hoveniers heeft de afgelopen weken samen met Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum (SOHC) hard gewerkt om het Polderplein en het Marktplein te vergroenen, met onder andere fruitbomen en kruidentuinen. "De reacties op de vergroeningsslag zijn boven verwachting hartverwarmend" aldus Sonja Oltuis van SOHC. Als mensen stekjes hebben kunnen ze deze meenemen en planten. Ook mag iedereen komen plukken. "Echt lekker vers", volgens een kindje uit de buurt.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie