Donate Groenhof wint in Zwanenburg

30 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG Donate Groenhof en Ruud Pools hebben zaterdag overtuigend de eerste Grote Prijs Jan Offenberg in Zwanenburg gewonnen. De combinatie rekende in de finale van de kortebaan af met de verrassende Selim met John de Leeuw. Edo Venus en Aad Pools werden derde voor Ton Jeu met Manon Pools.

De tiende kortebaan van Zwanenburg en de vijfde op het circuit van De Bataaf werd begonnen met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan Offenberg, de in maart van dit jaar overleden mede-initiator van de draverij. Een indrukwekkend begin van de wedstrijd die de naam Grote Prijs Jan Offenberg heeft gekregen.

Hoewel Donate Groenhof matig aan het nog prille seizoen begonnen was, stond er op het snelle circuit van HSC De Bataaf geen maat op de merrie. De pupil uit de stal van Cees Hetteling stelde steeds met speels gemak de winst veilig en drong zo door tot de beslissende fase in de koers. In de halve finale was mede-favoriet Edo Venus de opponent. Het paard maakte echter een galoppade en gaf in de tweede rit te veel weg in het startvak waardoor er geen mooie strijd kon ontbranden omdat Donate Groenhof al een te grote voorsprong had.

Toch ging het nog bijna mis voor Donate Groenhof. Ze miste de eerste start volledig en moest Selim laten gaan. In rit twee en drie stelde ze alsnog op orde zaken en legde beslag op de eindoverwinning.

Mede-organisator Eddy Vaandering spreekt van een topdag. "Top vanwege het prachtige weer, het record aantal bezoekers, het zeer druk bezocht Kinderpark De Berendijk en de prachtige omzet van de totalisator van zo'n 19.500 euro."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie