Blijdschap vanwege cheques Schipholfonds

30 juni 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

SCHIPHOL "Héél erg blij. Hier kunnen we mee thuiskomen." Met de cheque van het Schipholfonds zijn de vertegenwoordigers van kanovereniging De Waterwolf en GTV De Badhoeve duidelijk in hun sas.

Verdeeld over 18 instellingen en verenigingen heeft het Schipholfonds onlangs 95.863,68 euro over de regio uitgestrooid. Onder de gehonoreerde aanvragen om een donatie twee verenigingen uit Haarlemmermeer: kanovereniging De Waterwolf uit Nieuw-Vennep en Gym- en Turnvereniging De Badhoeve uit Badhoevedorp. De Waterwolf ontving een bedrag van 4000 euro. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van zwemvesten, peddels en een aantal kajaks. "Mensen worden zwaarder en daar moeten we de boten op aanpassen", verklaren de bestuursleden John Groot en Paul Guijt de aanvraag om en donatie. "Nu kunnen nóg meer mensen genieten van het kanoën, want dat is de doelstelling van onze vereniging." De club had een bedrag gevraagd van 8.400 euro. "De helft hiervan is gehonoreerd. Geweldig toch? Kanoërs zijn handige mensen. Wij peddelen het benodigde bedrag wel bij elkaar."

Op de cheque van De Badhoeve prijkt een bedrag van 4.600 euro. Ook Etteke Mojet en Dineke van der Voort zijn dolblij nu de vereniging het vurig gewenste Pastorelli wedstrijdkleed voor de ritmische gymnastiek kan aanschaffen. "Het huidige kleed, gewoon kamerbreedtapijt, is al 15 jaar oud en zit vol gaten. Daarom zijn we zo blij met de donatie. In november bestaan we 50 jaar en dan gaan we het wedstrijdkleed feestelijk in gebruik nemen. We hebben er nú al zin in", zeggen ze met een blik op de cheque.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie