Vijfhuizenaar Nederlands Kampioen Judo teams tot 12 jaar

30 juni 2015 om 00:00 Sport

VIJFHUIZEN Afgelopen zondag was de Sporthal Triavium in Nijmegen het decor van het Nederlands Kampioenschap Judo voor teams. Het Vijfhuizens talent Matthijs van der Neut komt uit voor de roemruchte club Kenamju uit Haarlem in de categorie tot 12 jaar. Van der Neut, die vorige maand al met overmacht kampioen werd tijdens de Noord-Hollandse kampioenschappen, had zich met zijn team goed voorbereid op de confrontatie met de acht beste clubs uit Nederland. Kenamju won met 3-2 en werden hiermee Nederlands Kampioen teams tot 12 jaar.29

In de 1ste ronde moest Kenamju gelijk aantreden tegen het sterke Judo A-Zeven uit Friesland. Dit combinatieteam met alle talenten uit Friesland moest in de laatste partij het onderspit delven, waardoor er 3-2 gewonnen werd door het team van Kenamju. In de halve finale volgde de partij tegen het JV Thag uit Enschede. Van der Neut won zijn partij eenvoudig met ippon en maakt het beslissende punt voor zijn team. Door de partij met 4-1 te winnen werd het Haarlemse team geplaatst voor de finale. De finale was tegen de favoriet Judo Haaglanden die in de eerste ronde eenvoudig Judo Yushi uit Nieuw-Vennep met 4-1 had verslagen. Van der Neut moest een zware partij afleggen, echter met een wazari kon hij de wedstrijd afmaken en Team Kenamju op een 2-1 voorsprong zetten. Uiteindelijk won Kenamju en werden Nederlands Kampioen.